Verharding zandpad Parklaan

Een belangrijk onderdeel van het Verkeersplan Soest-Zuid is dat we de drie zandpaden (Parklaan, Rinke Tolmanpad en Chris Uiterwijkpad) omvormen tot een verhard pad.

Gekozen materiaal

Samen met de Stichting Vrienden Soester Eng is er gekozen voor materiaal met een landelijke uitstraling. Zodat deze goed past bij het omringende landschap. En past binnen de cultuurhistorische waarde van het gebied. Het verhardingsmateriaal is duurzaam en onderhoudsvrij.

De betonlaag die wij gaan aanbrengen, ziet eruit alsof het een zandpad is. Op de afbeelding ziet u hoe de betonlaag eruit ziet.

Status geplande werkzaamheden

Op dit moment kijken we of er een gasleiding bij de Parklaan ligt. Gasleidingen mogen niet onder beton liggen, dus we moeten voorzichtig zijn. Als we weten hoe de situatie is, kunnen we een planning maken voor het verharden van de zandweg. In de komende periode tot eind augustus gaan we extra sleuven graven om de gasleiding beter te zien en te beoordelen. Fietsers en voetgangers kunnen langs het werk.

Waarom doet de gemeente dit?

We maken van het zandpad een verharde weg. Dit zorgt voor een sterke en onderhoudsvrije weg. Het is belangrijk om te weten dat de regels voor het gebruik van de weg niet veranderen. Auto’s mogen nog steeds niet op deze weg rijden. Het Rinke Tolmanpad blijft een fietspad, brommers zijn hier niet toegestaan. Het Chris Uiterwijkpad en de Parklaan zijn toegankelijk voor fietsers en brommers.