Kontakt der Kontinenten

Op het terrein achter het conferentiehotel Kontakt der Kontinenten en Sauna Thermen Soesterberg bouwt ontwikkelaar Heilijgers het project ‘De Groene Hoogte’. Hier komen circa 190 woningen.

Bouw woningen

In de zomer van 2018 start de bouw van de eerste woningen. Het bouwverkeer gaat via de Richelleweg en de Frits Koolhovenweg. Later dit jaar wordt een geluidsscherm langs de Richelleweg geplaatst. Er komen bouwhekken rondom het bouwterrein voor de veiligheid van zowel de omgeving als de medewerkers van de aannemer.

Bouwrijp maken fase 2

De ontwikkelaar start eind 2018 met het bouwrijp maken van het tweede deel van het terrein. Dit houdt in ontgraven van de toekomstige wegen, aanleggen van riolering en verschillende nutsvoorzieningen.

Inrichting wijk en type woningen

In deze wijk komen rijwoningen en 2-onder-1 kapwoningen. Centraal in de wijk komt een brede groenstrook voor recreatie en ontspanning. Het groene karakter van de wijk blijft zo veel mogelijk intact. De wijk ligt vlakbij het centrum van Soesterberg met winkels en voorzieningen. Meer informatie vindt u op nieuwbouwkompassoesterberg.nl.

Dit project is onderdeel van het regionale programma Hart van de Heuvelrug. Binnen dit programma worden in evenwicht nieuwe natuur, woningen, bedrijfsruimte en zorgvoorzieningen gerealiseerd.

Contactpersoon: Xander Veening, gemeente Soest (035) 609 34 11

Kavelindeling