Aanleg park op N237

De overkluizing is klaar. Aan het nieuwe park op het dek wordt de laatste hand gelegd. De aanleg wordt uitgevoerd door KWS infra BV, dezelfde aannemer als van de overkluizing. Het nieuwe park wordt in maart feestelijk geopend.

Wie bedenkt naam voor nieuwe park?

Het park heeft nog geen naam. Daarom roept de gemeente Soest alle inwoners van Soesterberg op: wie weet een mooie naam voor het nieuwe park? Alle inwoners van Soesterberg – jong en oud – kunnen hun ideeën voor de naam van het park tot en met zondag 21 januari mailen naar soesterberg@soest.nl.

Daarna bepaalt de jury welke naam het mooist is. De nieuwe naam krijgt een plek op een bord bij de ingang van het park. Dat onthullen we bij de opening van het park. Degene die volgens de jury de mooiste naam heeft bedacht, mag de naam onthullen en ontvangt een cadeaubon.

Een vliegtoestel en monument op het dek

Om het park ‘op te sieren’ komt er een helikopter van de Koninklijke Luchtmacht op het dek. Verder is de Stichting Soesterberg Air Force Memorial (SAM) bezig met fondsenwerving om een monument op het dek te plaatsen dat herinnert aan de aanwezigheid van de Amerikanen in Soesterberg.

N237 verdiept

De drukke provinciale weg N237 (de Amersfoortsestraat) scheidde lange tijd Soesterberg-Noord en het dorpshart van elkaar. Om de twee delen van het dorp weer met elkaar te verbinden, is de N237 verdiept aangelegd. De weg omlaag met op maaiveld niveau een brede, groene overkluizing tussen de twee delen van het dorp. Zo is er eindelijk een goede verbinding gekomen tussen de twee delen van het dorp. En tussen het dorpshart en Park Vliegbasis Soesterberg / Nationaal Militair Museum. Soesterberg is weer één geheel. Kinderen uit Soesterberg-Noord die naar school gaan in het dorpshart, hoeven geen drukke provinciale weg meer over te steken. En wilt u vanuit het dorp een wandeling maken in Park Vliegbasis? Dan loopt u er zo naar toe!

Meer informatie

Contactpersoon gemeente Soest: Mustafa Hamurcu (035) 609 34 11.