Het nieuwe woongebied

Het nieuwe woongebied van ongeveer vijftien hectare ligt in de bostuin van een landgoed aan de Oude Tempellaan in Soesterberg. Winkels en voorzieningen zijn vlakbij in het centrum van het dorp. Verder vindt u in de directe omgeving ook veel natuur – onder andere in Park Vliegbasis en de Soesterduinen. En binnen vijf minuten zit u met de auto op de A28 naar Utrecht of Amersfoort.

Unieke natuur- en cultuurhistorie

Het landgoed met het landhuis, de Engelse landschapstuin en de fraaie monumentale beukenlanen van de (voorheen private) bostuin, zorgen voor een bijzondere landschapsarchitectuur en cultuurhistorie op deze nieuwe woonlocatie.

Verschillende woningtypen

Het gebied bestaat uit verschillende deelgebieden (kamers). In de kamers is ruimte voor diverse woningbouwprojecten met een eigen karakter. Van meerdere ontwikkelaars én van particulieren die op een kavel en eigen huis willen bouwen. De uitgifte van particuliere kavels kan starten als het bestemmingsplan definitief is.

Door deze gefaseerde manier van ontwikkelen, kunnen we zo goed mogelijk rekening houden met allerlei woonwensen van de toekomstige bewoners. Denk bijvoorbeeld aan vrijstaande woningen, maar ook aan twee-onder-een-kapwoningen, rijwoningen en appartementen. Volgens het gemeentelijk beleid wordt 20 procent van het totale woningbouwprogramma sociale sector. Afhankelijk van de invulling is er ruimte voor circa 250 (maar maximaal 300) woningen.