Woningbouw Zwart Wegje- project Boschstraet

"Stijlvol wonen in Soesterberg", dat is het motto van het nieuwbouwproject BoschStraet bij het Zwarte Wegje. BoschStraet is een nieuwbouwplan met vijftien woningen van Samen Thuis Vastgoedontwikkeling.

Hier komt dorpse architectuur en de gezelligheid van wonen in een autoluw hofje samen met alle gemakken en comfort die bij nieuwbouw horen. BoschStraet is onderverdeelt in drie rijwoningen, twee hoekwoningen, acht twee-onder-één-kapwoningen en twee vrijstaande woningen. Alle woningen zijn verkocht en worden naar verwachting in de eerste helft van 2019 opgeleverd.

Artist impressies Zwart Wegje

Bestemmingsplan

Voor de ontwikkeling van deze woningen is een bestemmingsplan opgesteld. De ontwikkelaar heeft bij de ontwikkeling van het plan verschillende keren gesproken met een klankbordgroep van bewoners. Ook is er op 24 januari 2017 een inloopavond georganiseerd waarvoor alle direct omwonenden waren uitgenodigd.

Het ontwerpbestemmingsplan lag ter inzage in maart-april 2017. Er zijn zes zienswijzen ingediend tegen het bestemmingsplan. Tijdens de opiniërende raadsvergadering hebben de indieners van zienswijzen niet ingesproken - alleen de ontwikkelaar en de eigenaar van de gronden heeft ingesproken.

De gemeenteraad heeft op 28 september 2017 het bestemmingsplan vastgesteld. Het bestemmingsplan heeft vervolgens zes weken ter inzage gelegen. In deze fase is geen beroep ingesteld bij de Raad van State. Hiermee is het bestemmingsplan onherroepelijk geworden. 

Meer informatie

Heeft u vragen over het bestemmingsplan? Neemt u dan contact op met Raimond Mooij via (035) 609 34 11. Wil u meer weten over de nieuwe woningen van Samen Thuis Vastgoedontwikkeling? Kijkt u dan op de projectwebsite.