Zelf een trouwlocatie kiezen

U kunt trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan in de raadzaal of de trouwkamer van het gemeentehuis. Maar u kunt ook zelf een locatie uitkiezen (alleen bij een uitgebreide locatie). Bijvoorbeeld op een plek waar u een bijzondere herinnering aan heeft.

Voorwaarden

De locatie moet aan bepaalde voorwaarden voldoen. Bijvoorbeeld:

  • De locatie is gegarandeerd openbaar
  • De locatie is toegankelijk voor mindervaliden
  • Er is een ruimte waar de ambtenaar van de burgerlijke stand zich kan omkleden

Kosten

Voor een huwelijk of een geregistreerd partnerschap op een zelfgekozen locatie betaalt u € 480,50 (tarief 2019). Dit geldt voor alle dagen, dus maandag tot en met zondag.

Trouwlocatie aanvragen

U meldt ons eerst uw voorgenomen huwelijk. Tijdens uw melding kunt u aangeven dat u de ceremonie op een eigen gekozen locatie wilt laten plaatsvinden.

Heeft u uw voorgenomen huwelijk al gemeld en wilt u het gemeentehuis verruilen voor een eigen gekozen locatie? Klik dan op onderstaande button. Via het formulier geeft u aan ons door waar u wilt trouwen en dat deze locatie aan de voorwaarden voldoet.

Wat is DigiD?

Naar de website DigiD voor meer informatie

DigiD staat voor Digitale Identiteit; het is een gemeenschappelijk systeem waarmee de overheid op internet uw identiteit kan verifiëren. U kunt zelf uw DigiD aanvragen. Met uw DigiD kunt u bij steeds meer overheidsinstellingen terecht.