Voorkom heling

Koop geen gestolen spullen: zonder heler, geen steler

Misdaad bestrijden kan op vele manieren. Het niet kopen van gestolen spullen hoort daar zeker bij. Maar hoe komt u er achter dat iets gestolen is? Als u tweedehands spullen koopt, check deze dan altijd op www.stopheling.nl om te zien of een product als gestolen geregistreerd staat. Daar vindt u ook de stop heling-app. Gebruik altijd uw gezonde verstand. Een gloednieuwe smartphone of tablet voor € 100 kan natuurlijk nooit! Als iets gestolen blijkt te zijn, koop het dan niet. U maakt u dan schuldig aan heling en dat is strafbaar!

Houd de serienummers van uw spullen bij

Ook kunt u op Stop Heling of met de stop heling-app een lijst van uw eigendommen met serienummers bijhouden. Handig voor eventuele aangifte, mocht er in de toekomst iets gestolen worden.

Mobiele telefoon boefproof

Een gewild object voor diefstal is de mobiele telefoon. Maak uw telefoon boefproof. Zo kunt u uw toestel terugvinden, persoonlijke data wissen en het toestel blokkeren. Dan kan de dief uw telefoon in ieder geval niet meer gebruiken. Bekijk een stappenplan op: www.consumentenbond.nl/mobiele-telefoon/extra/mobiele-telefoon-beveiligen/

Doe aangifte

Doe bij vermoeden van heling altijd aangifte bij de politie.