Huishoudelijke hulp

Heeft u hulp nodig in huis? Bijvoorbeeld iemand die helpt bij het schoonmaken? Of iemand die helpt bij het opruimen of de afwas doen?

Er zijn een paar mogelijkheden. U kunt zelf een schoonmaakhulp inhuren, dit kan particulier of via een thuiszorgorganisatie. Heeft u hulp nodig maar kunt u het zelf niet regelen of heeft u niemand die het voor u kan overnemen? Dan kunt u een melding zorg, werk en inkomen doen. 

Huishoudelijke hulp aanvragen

U vraagt huishoudelijke hulp aan via een melding zorg, werk en inkomen. Welke hulp of begeleiding u krijgt, is afhankelijk van hoe het met u gaat. Een medewerker van de gemeente kijkt samen met u wat u zelf nog kunt doen en wat uw omgeving voor u kan betekenen.

Heeft u een huisgenoot die de huishoudelijke werkzaamheden van u kan overnemen? Dan komt u waarschijnlijk niet in aanmerking voor huishoudelijke hulp. Ook wordt gekeken of er eventueel nog andere oplossingen nodig zijn. De gemeente beslist welke hulp en hoeveel hulp u krijgt.

Huishoudelijke hulp (DigiD) (Melding zorg, werk en inkomen)

Online aanvragen met DigiD of online aanvragen zonder DigiD

Zorg in natura

Voor hulp in het huishouden via zorg in natura kunt u in Soest kiezen uit drie organisaties: 

Kosten

Voor huishoudelijke hulp vanuit de Wmo betaalt u een eigen bijdrage. Dit wordt met u besproken tijdens uw gesprekken met de gemeente.

Hulp nodig en intensieve zorg thuis

Heeft u intensieve verzorging of verpleging nodig? Dan kan het zijn dat het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) verantwoordelijk is voor huishoudelijke hulp. Wilt u hier meer over lezen? Dan kunt u terecht op de website van het CIZ

Wat is DigiD?

Naar de website DigiD voor meer informatie

DigiD staat voor Digitale Identiteit; het is een gemeenschappelijk systeem waarmee de overheid op internet uw identiteit kan verifiëren. U kunt zelf uw DigiD aanvragen. Met uw DigiD kunt u bij steeds meer overheidsinstellingen terecht.