Aan de slag in Smitsveen

Er is en wordt hard gewerkt om Smitsveen te verbeteren. Schoner, veiliger en socialer is het doel, zodat het weer ‘Gewoon Smitsveen’ wordt.

De plannen om een buurtrestaurant in de Plantage te vestigen, de Resto van Harte, zijn verder onderzocht. Samen met toekomstige gebruikers hebben wij ervoor gekozen om de bestaande keuken te verbouwen tot De Buurtkeuken. Ook in De Buurtkeuken staat samen koken en samen eten centraal. We zijn nu bezig met de praktische invulling van deze keuken.

De gemeente is aan de slag gegaan met de wens van de bewoners van de Weegbreestraat om hier een speeltuin met echte speeltoestellen te plaatsen. 

Het grasveld wordt een speelveld, met een gedeelte met speeltoestellen en picknickbanken en een verdiept gedeelte. Het verdiepte gedeelte noemen we een wadi, hier wordt bij hevige regenval tijdelijk water opgevangen. Voor het gedeelte van de speeltoestellen en picknickbanken zijn drie varianten gemaakt.

Alle aanwonenden mochten hun stem uitbrengen over welke variant zij het liefste willen. 74 procent van de stemmen is uitgebracht op Variant A (pdf, 1 MB).

Een aantal bewoners heeft ook haar zorgen geuit. Want hoewel velen blij zijn met de nieuwe speeltuin, zijn bewoners ook ongerust dat de speelplek met name ’s avonds geluidsoverlast gaat geven. Samen met bewoners gaat de gemeente kijken hoe de nieuwe speelplek voor iedereen leuk wordt én blijft.

De speeltoestellen zijn al geplaatst. Vanwege de vele regen van de afgelopen tijd is het terrein erg nat. Daardoor duren de werkzaamheden wat langer. Omdat het gras even de tijd nodig heeft om te groeien, worden hekken geplaatst na het inzaaien. Hierdoor heeft het gras de tijd om te groeien en wordt het een stevige grasmat waar spelende (en voetballende) kinderen (en volwassenen!) lang plezier van zullen hebben.

In mei worden de hekken verwijderd en openen wij de speeltuin. Heeft u een leuk idee voor de opening? Laat het ons dan weten!

Bekijk ook het overzicht van de nieuwe inrichting (pdf, 1 MB).

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de speeltuin? Neem contact op met Debby van den Herik, mail naar postbus2000@soest.nl t.a.v. Debby van den Herik, of bel naar 035- 609 34 11. Bereikbaar op werkdagen tussen 08.30 en 12.30 uur.

Op de speelplek aan de Smitsweg komen nieuwe speeltoestellen. Om hiervoor plaats te maken, gaan wij de ronde zandbak verwijderen en het veerelement met de twee stoelen iets verplaatsen. Er is dan genoeg ruimte voor de nieuwe zandspringplank en tweepersoonswip. De glijbaan, de schommel, het duikelrek, klimboom en het draaitoestel blijven staan waar ze staan, net als het hekwerk.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de speelplek? Neem contact op met Debby van den Herik, mail naar postbus2000@soest.nl t.a.v. Debby van den Herik, of bel naar 035- 609 34 11. Bereikbaar op werkdagen tussen 08.30 en 12.30 uur.

Het afgelopen jaar is gebruikt om tot ideeën te komen voor een groener en functioneler Smitsplein. Hier zijn nu concrete voorstellen voor. Deze voorstellen hebben wij u tijdens de roadshow op verschillende plaatsen in de wijk laten zien. Veel mensen reageerden op de voorgestelde aanpassingen. Deze opmerkingen inventariseerden we allemaal, en verwerkten we waar mogelijk. Er zijn ook een aantal goede nieuwe ideeën aangedragen, zoals het plaatsen van een watertappunt. Sommige mensen vertelden mee te willen denken over calisthenics-toestellen (de soort speel/fitnesstoestellen) die bij de gymzaal komen.

Bekijk de aanpassingen voor de vernieuwing Smitsplein (pdf, 657 KB).

Neem voor meer informatie contact op met Laura Rutgers. Bel op werkdagen tussen 8.30 en 12.30 naar 035-609 34 11 of mail naar postbus2000@soest.nl, t.a.v. L. Rutgers.

Ook als u ook mee wilt denken over de toestellen!

Het Wijknieuws is een initiatief van een aantal inwoners van Smitsveen, om zelf een variant van een wijkkrant te maken vóór en dóór de inwoners van Smitsveen zelf.

Enkele inwoners uit Smitsveen hebben de koppen bij elkaar gestoken en voor de inhoud van de eerste editie van het Wijknieuws gezorgd. Heeft u leuke ideeën voor het Wijknieuws, wilt u wellicht foto’s maken, of ook in de redactie? Dat kan! Iedereen is welkom. We zijn in het bijzonder op zoek naar iemand de het overzicht houdt en een spin in het web wil zijn. Ook als u geen ervaring heeft met schrijven, of als u denkt dat uw Nederlands niet goed genoeg is, kunt u meedoen!

Meer informatie: Mail naar postbus2000@soest.nl, t.a.v. Afke Huitema, of bel naar 06-16 27 05 25.

Er zijn inmiddels meer ontmoetingsplekken, zoals de Huiskamer en de Werkplaats van de Wijk. Er zijn meer fietsenstallingen en de instanties die in Smitsveen werken, weten elkaar sneller te vinden. Zo is er sneller de juiste zorg en hulp beschikbaar.

De openbare ruimte gaat aangepast worden, de plannen hiervoor zijn klaar. Zo is de bouwvergunning voor de nieuwe voetbalkooi aangevraagd, zijn al enkele speeltoestellen besteld, en is de keus voor de beplanting gemaakt. 'Vreedzame Wijk' is al een bekend begrip geworden in de wijk en inwoners hebben samen voor de eerste editie van het Wijknieuws gezorgd.

Bij het verbeteren van de wijk werkt de gemeente graag samen met de bewoners. We praten bijvoorbeeld regelmatig met verschillende inwoners. Iedereen in Smitsveen is welkom om mee te praten.

Wij houden de inwoners van Smitsveen op de hoogte met onder andere nieuwsbrieven, bezoeken van het college, en diverse bezoeken aan de activiteiten die plaatsvinden in de wijk. Wij komen naar u!

Heeft u vragen over het plan, wilt u meepraten of heeft u een idee voor Smitsveen?

Neem dan contact op met de projectleider Jozine Lurvink: