Aan de slag in Smitsveen

Er is en wordt hard gewerkt om Smitsveen te verbeteren. Schoner, veiliger en socialer is het doel, zodat het weer ‘Gewoon Smitsveen’ wordt.

Stem mee op de speeltuin Weegbreestraat

De gemeente is aan de slag gegaan met de wens van de bewoners van de Weegbreestraat om hier een speeltuin met echte speeltoestellen te plaatsen. 

Het grasveld wordt een speelveld, met een gedeelte met speeltoestellen en picknickbanken en een verdiept gedeelte. Het verdiepte gedeelte noemen we een wadi, hier wordt bij hevige regenval tijdelijk water opgevangen. Voor het gedeelte van de speeltoestellen en picknickbanken zijn drie varianten gemaakt. Alle aanwonenden mogen hun stem uitbrengen over welke variant zij het liefste willen.

Ook u kunt uw stem uitbrengen. Maandag 23 tot en met 28 september kunt u in de Albert Heijn stemmen op uw gewenste variant. Hieronder vindt u verdere uitleg en de drie varianten.

De verwachting is dat eind 2019 de speeltuin in gebruik genomen wordt. 

Vernieuwing Smitsplein. Wat vindt u ervan?

Het afgelopen jaar is gebruikt om tot ideeën te komen voor een groener en functioneler Smitsplein. Hier zijn nu concrete voorstellen voor. Deze voorstellen laten we u graag zien. Daarom tonen we u op verschillende plaatsen in de wijk wat de voorstellen zijn. U kunt ons dan direct laten weten wat u hiervan vindt, of ons vragen stellen.

U vindt ons op de volgende locaties en momenten:

Maandag 23 september: 19.00 - 21.00 uur, grote zaal, De Plantage
Dinsdag 24 september: 12.30 - 13.30 uur, De Huiskamer*, De Plantage
Woensdag 25 september: 14.00 - 15.00 uur, Albert Heijn
Donderdag 26 september: 12.00 - 13.00 uur, Open Hof (lunch**)
Vrijdag 27 september: 15.00 -16.00 uur, Moskee Attaouihid, Weegbreestraat 109 en van 19.00 - 20.00 uur, Sporthal Smitsweg
Zaterdag 28 september: 11.00 - 12.00 uur, Albert Heijn
Zondag 29 september: 11.00 - 12.00, Open Hof (aansluitend aan de kerkdienst)

*Let op, dit is tijdens de Huiskamerlunch. Als u ook mee wilt eten, kijk dan op de website van Stichting Balans voor meer informatie en om u aan te melden.
**Let op, dit is tijdens de Open Hof lunch. Als u ook mee wilt eten, meldt u zich dan aan bij Hanny Bakker via of (035) 60 119 92. Kosten voor deze lunch zijn € 3.

Met de input uit de wijk, kan in het najaar 2019 gestart worden met de daadwerkelijke uitvoering van de plannen.

Neem voor meer informatie contact op met Laura Rutgers, of via (035) 609 34 11.

Vrijwilligers gezocht voor de wijkkrant

Tijdens de tweede vergadering van het ‘Wijknieuws’ heeft de redactie de stand van zaken besproken en in kaart gebracht wat er nog gedaan moet worden om de eerste editie uit te brengen. Het Wijknieuws is een initiatief van een aantal inwoners van Smitsveen, om zelf een variant van een wijkkrant te maken vóór en dóór de inwoners van Smitsveen zelf.

Heeft u interesse mee te werken? Meldt u zich dan bij Nanda Termaat via . Ook als u geen ervaring heeft met schrijven, of als u denkt dat uw Nederlands niet goed genoeg is, kunt u meedoen!

Naar het overzicht