Ja- en nee-stickers voor ongeadresseerde reclame

Vanaf 1 maart 2022 ontvangt u ongeadresseerd reclamedrukwerk in Soest alleen nog als u een ja-sticker op uw brievenbus heeft. We besparen hiermee op papier, inkt, plastic en brandstof.

Wat verandert er?

Vanaf 1 maart wordt ongeadresseerd reclamedrukwerk alleen nog bezorgd in een brievenbus met een ja-sticker. Ongeadresseerd reclamedrukwerk zijn reclamefolders die door de brievenbus worden gedaan zonder dat er een naam of adres van de ontvanger op staat. Het huis-aan-huisblad en belangrijke informatie over werkzaamheden of activiteiten in de buurt wordt zonder ja-sticker nog wel bezorgd.

Minder papier, inkt, plastic en brandstof

Steeds meer gemeenten werken met een ja-sticker. Dit levert namelijk een flinke besparing op als het gaat om papier, inkt, verpakkingsmateriaal en brandstof en is dus goed voor het milieu.

Wat plakt u op uw brievenbus?

  • Wilt u geen ongeadresseerd reclamedrukwerk, maar wel uw huis-aan-huisblad? Dan hoeft u niks op uw brievenbus te plakken.
  • Wilt u geen ongeadresseerde reclamefolders én geen huis-aan-huisbladen, dan kunt u de nee/nee-sticker op uw brievenbus plakken.
  • Wilt u wel ongeadresseerd reclamedrukwerk, plak dan de nieuwe ja-sticker op uw brievenbus. U krijgt dan ook de huis-aan-huisbladen. Via de website folderkiezer of kiesjefolders kunt u aangeven welk reclamedrukwerk u wilt ontvangen, zodat u alleen reclame ontvangt die u zelf selecteert.

Waar vindt u de ja-sticker en de nee/nee-sticker?

Vanaf 1 maart 2022 zijn ze gratis af te halen bij diverse winkels, openbare bibliotheken en het gemeentehuis. De nee/nee-stickers zijn al gratis af te halen in de gemeentehuis.