Trouwlocatie kiezen

Maatregelen coronavirus en huwelijksvoltrekkingen

De gratis en eenvoudige ceremonies van huwelijken en partnerschapsregistraties gaan gewoon door. De uitgebreide ceremonies vinden alleen in het gemeentehuis plaats met een maximum van 30 personen inclusief bruidspaar/partners.

Uiteraard blijven de landelijke richtlijnen en ons eigen beleid gelden. Voor informatie kunt u contact opnemen met de ambtenaar van de burgerlijke stand. Bel op werkdagen tussen 8.30 en 12.30 uur naar 035-609 34 11.

U kunt trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan in de raadzaal of de trouwkamer van het gemeentehuis. Maar u kunt ook zelf een locatie uitkiezen (alleen bij een uitgebreide ceremonie). Bijvoorbeeld op een plek waar u een bijzondere herinnering aan heeft.

Trouwlocatie aanvragen

U meldt ons eerst uw voorgenomen huwelijk of partnerschap. Tijdens uw melding kunt u aangeven dat u de ceremonie op een eigen gekozen locatie wilt laten plaatsvinden.

Heeft u uw voorgenomen huwelijk al gemeld en wilt u het gemeentehuis verruilen voor een eigen gekozen locatie? Klik dan op onderstaande button. Via het formulier geeft u aan ons door waar u wilt trouwen en dat deze locatie aan de voorwaarden voldoet.

Vraag een trouwlocatie aan

Voorwaarden

De locatie moet aan bepaalde voorwaarden voldoen. Bijvoorbeeld:

  • De locatie is openbaar
  • De locatie is toegankelijk voor mindervaliden
  • Er is een ruimte waar de ambtenaar van de burgerlijke stand zich kan omkleden

U betaalt mogelijk aanvullende kosten. Kijk voor het complete overzicht op de pagina Trouwen of geregistreerd partnerschap.