Trouwlocatie kiezen

Maatregelen coronavirus en huwelijksvoltrekkingen

De gratis en eenvoudige ceremonies van huwelijken en partnerschapsregistraties gaan gewoon door. Vanaf 1 juli vinden de uitgebreide ceremonies in het gemeentehuis plaats met een maximum van 45 personen inclusief bruidspaar/partners. Tot 1 juli is dit maximaal 30. Uitgebreide ceremonies op locatie kunnen onder voorwaarden ook plaatsvinden.

Uiteraard blijven de landelijke richtlijnen en ons eigen beleid gelden. Voor informatie kunt u contact opnemen met de ambtenaar van de burgerlijke stand. Bel op werkdagen tussen 8.30 en 12.30 uur naar 035-609 34 11.

U kunt trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan in de raadzaal of de trouwkamer van het gemeentehuis. Maar u kunt ook zelf een locatie uitkiezen (alleen bij een uitgebreide ceremonie). Bijvoorbeeld op een plek waar u een bijzondere herinnering aan heeft.

Trouwlocatie aanvragen

U meldt ons eerst uw voorgenomen huwelijk of partnerschap. Tijdens uw melding kunt u aangeven dat u de ceremonie op een eigen gekozen locatie wilt laten plaatsvinden.

Heeft u uw voorgenomen huwelijk al gemeld en wilt u het gemeentehuis verruilen voor een eigen gekozen locatie? Klik dan op onderstaande button. Via het formulier geeft u aan ons door waar u wilt trouwen en dat deze locatie aan de voorwaarden voldoet.

Vraag een trouwlocatie aan

Voorwaarden

De locatie moet aan bepaalde voorwaarden voldoen. Bijvoorbeeld:

  • De locatie is openbaar
  • De locatie is toegankelijk voor mindervaliden
  • Er is een ruimte waar de ambtenaar van de burgerlijke stand zich kan omkleden

U betaalt mogelijk aanvullende kosten. Kijk voor het complete overzicht op de pagina Trouwen of geregistreerd partnerschap.