Mantelzorgers: bedankt!

Mantelzorgers bedankt voor de goede hulp en zorg die jullie geven! Elk jaar bedanken we mantelzorgers uit Soest en Soesterberg met een mantelzorgcompliment.

Het compliment is een Knollenbon. Dit zijn bonnen die u inlevert bij verschillende winkels en restaurants in Soest en Soesterberg. Voor jonge mantelzorgers is er een Bol.com bon.

Wanneer bent u mantelzorger?

Zorgt u voor uw partner, familie, vrienden of buren? Omdat deze persoon lange tijd ziek is of hulpbehoevend is? Dan bent u een mantelzorger. Veel inwoners zijn mantelzorger zonder dit te weten. Zij vinden vaak dat het erbij hoort. Of groeien op met een gezinslid die zorg of hulp nodig heeft. Twijfelt u of u mantelzorger bent? Lees dan het verhaal van Barry. Zij zorgt voor haar moeder met geheugenproblemen. 

Jonge mantelzorgers

Groei jij thuis op met een gezinslid die zorg of hulp nodig heeft? En ben jij tussen de 6 en 24 jaar? Dan ben jij een jonge mantelzorger. Op de website zorgzaam.soest.nl vind je een animatie en een verhaal. Het verhaal gaat over Anneke. Zij zorgt voor haar zieke moeder.

Vraag het mantelzorgcompliment aan

Vraag het mantelcompliment aan via het online formulier op zorgzaamsoest.nl. Of bel met de gemeente Soest 035-609 34 11 op werkdagen tussen 8.30 en 12.30 uur. De deadline van aanmelden is 1 mei 2024.

Wat zijn de voorwaarden?

  • De Knollenbon is voor één mantelzorger per zorgvrager.
  • De Bol.com bon is voor ieder kind dat opgroeit in het gezin van de zorgvrager. 
  • De zorgvrager moet in Soest of Soesterberg wonen.
  • De zorgvrager woont zelfstandig of in een zorginstelling in Soest of Soesterberg.

Soms is een jongere in de leeftijd van 18-24 jaar de enige mantelzorger voor de zorgvrager. Dan is er een Knollenbon beschikbaar voor deze jonge mantelzorger in plaats van een Bol.com bon.