Nieuwe subsidieregeling isolatie koopwoningen

In september start een nieuwe subsidieregeling die het inwoners makkelijker maakt om hun woning te isoleren. 

Woningeigenaren met lagere inkomens kunnen gratis of met flinke korting energiebesparende maatregelen uit laten voeren. Daarnaast geldt voor alle woningeigenaren dat zij met korting een advies voor hun woning kunnen laten opstellen.

Ook is er voor iedereen een interessant aanbod voor isolatiemaatregelen door collectieve inkoop. Hiervoor start in september een communicatiecampagne. Deze regeling en campagne zijn een belangrijke stap naar een lagere energierekening en een aardgasvrij Soest. 

Verschillende subsidies voor verschillende inwoners

Drie groepen bewoners krijgen hulp bij isolatiemaatregelen:

  • Bent u een huiseigenaar? En ontvangt u de energietoeslag? Dan kunt u gratis een isolatiemaatregel laten uitvoeren. U wordt hierin volledig ontzorgd. 
  • Bent u een huiseigenaar? En heeft een inkomen van 130 procent boven het sociaal minimum en een woning onder de gemiddelde WOZ waarde? Dan kunt u 1000 euro subsidie krijgen als u een isolatiemaatregel laat uitvoeren.  Ook krijgt u ondersteuning en advies over financiering van energiebesparende maatregelen.
  • Is uw woning te bereiken vanaf het straatniveau en gebouwd voor 1995? Dan kunt u gebruik maken van collectieve inkoopacties. En u kunt korting krijgen op energieadvies en ondersteuning en advies om financiering te regelen.

Inwoners uit de eerste twee groepen ontvangen in september een brief met meer informatie hierover. Vanaf 1 september is meer informatie over deze actie en alle voorwaarden te vinden op deze website.