Rijbewijs verlengen? Dit kan online!

Moet u binnenkort uw rijbewijs verlengen? Dit kan online. Dat scheelt toch weer een bezoekje aan het gemeentehuis. U kunt het rijbewijs al na twee werkdagen ophalen op het gemeentehuis.

Online aanvragen is alleen mogelijk bij verlengen van het rijbewijs of bij uitbreiding van categorie├źn. Ook moet u al een Nederlands rijbewijs hebben. Iemand die voor het eerst een rijbewijs aanvraagt, moet hiervoor nog wel naar het gemeentehuis.

Erkende fotograaf

Voor een nieuw rijbewijs heeft u ook een nieuwe pasfoto nodig. Als u dit laat doen bij een erkende fotograaf kunnen zij deze direct doorsturen naar de RDW. Een overzicht van erkende fotografen en fotocabines is te vinden op de website van het RDW.  

Hoe werkt het?

Als uw foto is doorgestuurd naar de RDW ontvangt u binnen een paar minuten een mail van de RDW. Hierin staat of uw aanvraag is goedgekeurd en of u het rijbewijs online kunt verlengen. Daarna kunt u met de DigiD-app met ID-check makkelijk en snel de aanvraag doen via www.rdw.nl/rijbewijsverlengen. De kosten betaalt u via IDEAL.

Na twee werkdagen ontvangt u een e-mail dat uw nieuwe rijbewijs klaar is. U kunt het rijbewijs ophalen op het gemeentehuis. Maak hiervoor wel eerst een afspraak