Sociaal Culturele Voorziening Soesterberg: verbouwing van start

‘Bruisend hart voor Soesterberg’

De sociaal culturele voorziening wordt straks een bruisend hart voor Soesterberg. Waar u sociale activiteiten kunt doen, elkaar kunt ontmoeten en kunst en cultuur kunt beleven. Ook zit de bibliotheek straks in het gebouw.                   

Start aannemer

De gemeenteraad is op 20 april 2023 akkoord gegaan om het Sociaal Cultureel Centrum Soesterberg (SCCS) te vestigen in de Plint (Den Berghplein) Soesterberg. Op 7 maart van dit jaar ging de gemeenteraad akkoord met een extra budget voor de realisatie van het centrum. Deze week is bouwbedrijf Van Den Hengel uit Soest de verbouwing gestart.

Hoe ziet de planning van de verbouwing eruit?

De verbouwing start deze week met de bibliotheekruimte. Dat is het linker gedeelte van het gebouw. Binnen in het gebouw werken we aan de vloerafwerking en de binnenwanden. Ook plaatsen we deuren en plafonds en vindt er werk plaats aan elektra en verwarming. De ruimtes gaan we voorzien van toiletten en kantoren. Ook maken we een multifunctionele ruimte.                                                                                                      

Daarna wordt het rechter gedeelte van het gebouw met een keuken, zalen en gemeenschappelijke ruimten gebouwd. Bij de geluidsgevoelige ruimten in het gebouw brengen we akoestische maatregelen aan. Zoals geluidswerende plafonds en binnenwanden. Het is de wens is om voor de zomer(vakantie) alles klaar te hebben.

Bewoners van het Den Berghplein

De bewoners aan het Den Berghplein zijn op 19 maart persoonlijk geïnformeerd over de verbouwingsplannen. De projectorganisatie achter het SCCS voor de uitvoering en het gebruik is wat veranderd. De gemeente organiseert en coördineert de verbouwing.  De gemeente faciliteert Stichting KunstenHuis Idea bij de exploitatie van het centrum. Stichting De Linde is de makelaar en schakelaar tussen de Soesterbergers en hun initiatieven en naar de (lokale) organisaties.

Begin mei van dit jaar zal er vanuit de gemeente weer een bewonersbijeenkomst georganiseerd worden. De betrokken organisaties van het Sociaal Cultureel Centrum Soesterberg houden u op de hoogte van alle ontwikkelingen op de website van het Sociaal Cultureel Centrum Soesterberg.