Spreekuur Jeugd GGZ

Vermoed u dat een kind psychische problemen heeft of ziet u gedragsproblemen bij een kind? Hoe eerder een kind goede hulp krijgt hoe beter. Het liefst dichtbij huis. Tijdens het Spreekuur Jeugd GGZ onderzoeken wij wat er aan de hand is en bieden wij hulp.

Hoe werkt het spreekuur?

Een praktijkondersteuner van de huisarts (POH) en/of een pedagogisch medewerker gaan met u en uw kind in gesprek. Er kunnen verschillende oorzaken zijn voor het gedrag van kinderen. Soms gaat het om één gesprek, soms zijn er twee of drie gesprekken nodig. 

Er wordt gesproken over het gedrag van het kind en ook over hoe het thuis en op school gaat. De medewerker maakt een verslag in een speciaal ontwikkeld document. Er is overleg met uw huisarts. Nadat alle informatie er is, krijgt u als ouder(s) een advies over wat u kunt doen. Dit verslag gaat ook naar uw huisarts.

Het is ook mogelijk dat er samen met u andere hulp gezocht wordt of dat u wordt doorverwezen.

Afspraak maken

Heeft u vragen of zorgen over uw kind? Neem voor een afspraak voor het Spreekuur Jeugd GGZ contact op met uw huisarts. Vaak kunt u al binnen twee weken langskomen.

Voor vragen kunt u een e-mail sturen naar spreekuurjeugdggz@soest.nl. U ontvangt binnen drie werkdagen een reactie per mail of telefoon.