Winkelgebieden in Soest

De gemeente Soest heeft drie winkelgebieden:

Daarnaast zijn er twee boodschappencentra: Smitshof en Overhees. En er zijn twee concentraties met woonwinkels: Wooncenter Soesterberg en de woninginrichtingszaken aan de Birkstraat in Soest.

Winkelgebied Van Weedestraat is het hoofdwinkelgebied van Soest. De Rademakerstraat is het hoofdwinkelgebied van Soesterberg.

Winkelopeningstijden

Winkels mogen alle dagen van het jaar open zijn tussen 6 uur ’s morgens en 22 uur ‘s avonds. Dit geldt niet voor zon- en feestdagen.

Koopzondagen

In de gemeente Soest zijn de koopzondagen vrijgegeven. Dat betekent dat de winkeliers zelf mogen bepalen of zij op zondag open zijn tussen 12.00 en 20.00 uur.

Feestdagen

De winkels mogen open zijn op feestdagen tussen 12.00 uur en 20.00 uur behalve op Nieuwjaarsdag, Eerste Paasdag, Eerste Pinksterdag, Eerste Kerstdag en 4 mei na 19.00 uur.

Ontheffing openingstijden (nachtwinkels en bijzondere situaties)

In het geval dat u uw winkel voor een bijzondere situatie na 22.00 uur open wilt houden voor publiek, heeft u een ontheffing nodig. De ontheffing bij bijzondere situaties kan worden verleend in geval van feestelijkheden, bijeenkomsten, veilingen of beurzen. Meer informatie over ontheffing openingstijden.

Marktdagen

In Soest is elke donderdag van 9.00 tot 13.00 uur een markt in de Van Weedestraat. In Soesterberg is de markt op woensdag van 9.00 tot 13.00 uur in de Rademakerstraat.

Op de markt staan

Wilt u met een kraam of een marktwagen op de markt staan? Neem dan contact met ons op. Bel op werkdagen tussen 8.30 en 12.30 uur naar 035-609 34 11 of vul het contactformulier in.