Deelauto's

Rijd u niet veel, en wilt u niet de vaste lasten van een eigen auto? Wilt u duurzamer rijden? Of twijfelt u of u uw tweede auto wel voldoende gebruikt? Dan is autodelen voor u een goed idee. Autodelen is goedkoper en beter voor het milieu dan wanneer iedereen een eigen auto rijdt. Autodelen kan met bekenden, met onbekende particulieren maar ook via een organisatie. Dan betaalt u alleen voor het abonnement en de kilometers die u echt rijdt. U hoeft niet naar de garage voor onderhoud en APK, betaalt geen wegenbelasting en geen verzekering. 

Demonstratiedagen

De komende periode organiseren we een aantal momenten waarop u een deelauto kunt uitproberen en vragen kunt stellen aan gebruikers. We staan op de volgende plekken van 13.00 tot 16.00 uur:

  • 10 februari: Soest Zuid, bij de deelauto parkeerplek achter het Tinq tankstation op de hoek van de Ossendamweg en de Soesterbergsestraat.
  • 9 maart: de Boerenstreek, bij de deelauto parkeerplek aan de Gareel.
  • 13 april: Soest midden, naast de Grote Kerk.
  • 18 mei: de van Weedestraat, op de parkeerplaats bij de Albert Heijn.

Aanmelden is niet nodig. U kunt gewoon langskomen. 

Waar vind ik een deelauto?

U kunt uw eigen auto delen, of een deelauto van een particulier gebruiken op het deelplatform SnappCar.

In de gemeente Soest staan:

In Huis ter Heide staat een deelauto die voor inwoners van Soesterberg goed bereikbaar is. Daarmee kan iedereen binnen 500 meter in een deelauto stappen. 

Op de kaart kunt u zien welke auto waar staat, en kunt u doorklikken naar de aanbieder.

Kaart met locaties deelauto's

Deelauto uitproberen

Weet u nog niet zeker of een deelauto iets voor u is? SOEN heeft een probeeractie waarbij u drie maanden lang de deelauto’s van SOEN kunt uitproberen. Zo hoeft u niet gelijk uw eigen auto weg te doen en kunt u eenvoudig proberen of het bij u past.

De eerste 50 nieuwe deelnemers ontvangen bij afsluiten van het probeerabonnement van drie maanden een rijtegoed ter waarde van 50 euro per maand. Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op de website van SOEN.