30 km zone Soest-Zuid

Wij willen het verkeer beter over de wegen verdelen. Daardoor komt er minder verkeer op locaties waar het nu te druk is. Hiervoor nemen we een aantal verkeersmaatregelen. We richten de straten in op een manier die past bij de maximum snelheid van 30 km/uur. Een aantal straten wordt bijvoorbeeld smaller en krijgt snelheidsremmende voorzieningen. De ontwerpen van de straten staan hieronder.

Aantal maatregelen afhankelijk van komst rondweg Amersfoort

Het afslagverbod op de N221 (Birkstraat) de Bartolottilaan in, blijft zoals het is. In de definitieve ontwerpen staat nog wel een afslag getekend, maar zolang er geen westelijke rondweg komt, komt deze afslag er ook niet en blijft het afslagverbod staan. 

Hoe ziet het er straks uit?

De ontwerpen zijn via drie online-enquĂȘtes samen met de bewoners opgesteld. In het definitieve ontwerp zijn ook de werkzaamheden aan de riolering in verschillende straten meegenomen.

Definitieve ontwerpen

De definitieve ontwerpen staan hieronder per straat. In de reactienota (pdf, 333 KB) leest u wat we met de reacties op het voorlopig ontwerp hebben gedaan.

U ziet hier de definitieve ontwerpen. Heeft u problemen met het bekijken of begrijpen van deze tekeningen, neem dan contact met ons op.

Kapvergunningen

Op de kaart ziet u waar de bomen gekapt zijn: Van Beuningenlaan en Bartolottilaan (pdf, 2 MB) en Foekenlaan en Larixlaan (pdf, 2 MB). De kapvergunningen vindt u op overheid.nl.

Planning

De actuele planning vindt u op onderstaande kaart.

Planning werkzaamheden Soest-Zuid