Duurzaamheidslening

Met een duurzaamheidslening kunt u, onder goede voorwaarden en met lage rente, geld lenen om uw woning te verduurzamen. U kunt het geld lenen voor energiebesparende maatregelen, zoals: muur-, dak en vloerisolatie of HR++-glas. Maar u kunt ook geld lenen voor maatregelen om duurzaam energie of warmte op te wekken. Zoals zonnepanelen, zonnecollectoren of een (hybride) warmtepomp. 

De duurzaamheidslening sluit u af bij het Nationaal Warmtefonds, niet bij de gemeente Soest. Het Nationaal Warmtefonds is een initiatief van de Rijksoverheid. Het warmtefonds bestaat al vanaf 2013 en is het financieringsinstrument van de energietransitie in Nederland.

Het Nationaal Warmtefonds

Rijksfinancier van de energietransitie

Met laagdrempelige financiering maakt het Warmtefonds mogelijk dat u energiebesparende maatregelen kunt nemen voor uw woning of appartementencomplex. Een lening afsluiten gaat snel, zonder verborgen kosten en tegen een aantrekkelijke rente. Zo maken we de verduurzaming van de gebouwde omgeving voor iedereen bereikbaar. 
Sluit de lening eenvoudig af via warmtefonds.nl.

Indienen declaraties oude Duurzaamheidslening bij het SVn

Voor inwoners die de oude duurzaamheidslening Soest hebben:

U moet uw kosten blijven declareren met een declaratieformulier van het SVn. Het ingevulde formulier dient u bij de gemeente Soest in. De gemeente keurt uw declaratie goed en stuurt die door naar het SVn. Daarna gaat het SVn over tot betaling aan de aannemer/installateur. 

U kunt uw ingevulde declaratie indienen via Mijn Soest.  

Inloggen met DigiD Declaratie indienen via Mijn Soest