Duurzaamheidslening

Informatie:

Geen nieuwe aanvragen meer mogelijk

Helaas is het niet mogelijk om als inwoner van Soest en Soesterberg een duurzaamheidslening aan te vragen. Het depot voor de duurzaamheidsleningen is leeg! 

Dit komt door de covid-pandemie, de stijgende energieprijzen en de stijging van het aantal duurzaamheidsleningen in Soest. Het aantal leningen is zo gestegen. Er is meer geleend dan afgelost van de uitstaande leningen. Daarom is het financieringsdepot nu leeg. Als het weer mogelijk is om de lening aan te vragen, informeren wij u op deze website en via de lokale media. 

Succesvol:

Oplossing/ alternatief

Wilt u nu stappen zetten om uw woning te verduurzamen? En zoekt u daar een financiering voor? Dan is  er een goed alternatief voor de duurzaamheidslening. 

Maak dan gebruik van het Nationale warmtefonds. U vraagt de lening rechtstreeks aan bij het Nationale warmtefonds. Ga naar www.warmtefonds.nl voor voorwaarden en uitleg.

Indienen declaraties 

Voor inwoners die al een duurzaamheidslening hebben: U kunt uw kosten declareren door een declaratieformulier van het SVn in te vullen. Het ingevulde formulier dient u daarna bij de gemeente in. De gemeente gaat uw declaratie goedkeuren en stuurt dit door naar het SVn. Daarna gaat het SVn over tot betaling aan de aannemer/installateur. 

U kunt uw ingevulde declaratie indienen via Mijn Soest.  

Inloggen met DigiD Declaratie indienen via Mijn Soest