Bladkorven

Vanaf 12 oktober plaatsen wij op diverse locaties in Soest en Soesterberg bladkorven in de wijk. U kunt hierin uw bladafval kwijt. Is de wijk schoon, dan halen wij de korven weg en verplaatsen wij de korven naar een andere wijk.

Bladkorven alleen voor blad

Houdt u er wel rekening mee dat u alleen blad in de korven gooit. Takken, snoeiafval of ander groen mogen niet in de bladkorven. De bladzuiger die de korven leegzuigt raakt hierdoor verstopt. RMN leegt de bladkorven twee keer per week.

Aanpak boomrijke gebieden

Aan de Bartolottilaan en Van Beuningenlaan in Soest-Zuid en in Soestduinen plaatst de gemeente Soest géén bladkorven. In deze zeer boomrijke gebieden raken de bladkorven te snel vol. Woont u in één van deze straten? Dan mag u het blad op een hoop vegen langs de kant van de weg. Zorg ervoor dat de hopen blad vanaf de weg goed toegankelijk zijn, dus niet achter een boom of ander obstakel. Deze bladerhopen ruimt RMN éénmalig, net als de bladeren in de korven met de bladzuiger, op. Overig bladafval kunt u eventueel gratis inleveren op het recyclingstation.

Waar en wanneer?

Waar en wanneer worden de bladkorven geplaatst? Dit kunt u hieronder via de bladkorvenkaart bekijken.

Bladkorvenkaart

Bladeren opruimen

Vanaf maandag 15 november kunt u medewerkers van RMN en Eemfors in Soest en Soesterberg tegenkomen. Zij ruimen samen de gevallen bladeren op. Voor de actie wordt in totaal zes weken uitgetrokken. RMN verzoekt u om uw auto tijdelijk ergens anders te parkeren als u merkt dat de bladploeg in uw straat bezig is. Zo kunnen de medewerkers ongehinderd hun werk doen en het bladafval opruimen.