Huisafval, grofvuil en ondergrondse containers

Reinigingsbedrijf Midden Nederland

Het Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN) haalt het huishoudelijk afval op in de gemeente Soest. RMN beheert ook de recyclingstations De Schans (Soest) en De Seijsterberg (Huis ter Heide).

Huisafval en kliko's

Het RMN regelt het uitgeven van kliko's. Via www.rmn.nl kunt u een kliko aanvragen, omwisselen en een melding doen van vermissing.

In de gemeente Soest zijn er 4 verschillende kliko's:

  • Grijze kliko met bruine deksel (bruine kliko): etensresten (gekookt en ongekookt), groente- en fruitresten en tuinafval
  • Grijze kliko met blauwe deksel (blauwe kliko): papier en karton
  • Grijze kliko met oranje deksel: pmd (verpakkingen van plastic, metaal (blik) en drankenkartons)
  • Grijze kliko met groene deksel (groene kliko): afval dat u niet meer kunt scheiden

Wat wilt u aanvragen?

Grofvuil

Kringloopwinkel

Heeft u veel grofvuil? Bedenk dan eerst of het misschien nog bruikbaar is voor iemand anders. Anderen zijn vaak nog heel blij met uw (oude) spullen. Denk ook eens aan de kringloopwinkel bij u in de buurt voordat u een afspraak maakt om uw grofvuil op te laten halen. 

Zelf wegbrengen

U kunt uw grofvuil ook zelf wegbrengen naar het recyclingstation bij u in de buurt. Voor het zelf wegbrengen van grofvuil naar het recyclingstation kunt u gratis een aanhangwagen lenen.

Grofvuil op laten halen

Kiest u ervoor om uw grofvuil aan huis op te laten halen, dan kunt u eenvoudig een afspraak maken via de website van de RMN.

Ondergrondse containers

De ondergrondse container die ik gebruik is vol/kapot, wat nu?

Neem contact op met de afdeling Publiekscontacten van RMN: 0900-6039222 (ma t/m vr 8.30-16.30 uur) of via info@rmn.nl.

RMN leegt of repareert de ondergrondse container zo spoedig mogelijk. Plaats in geen geval afval naast de container. Doet u dit wel dan bent u in overtreding en kunt u een bekeuring krijgen

Kan ik een extra milieupas/chip krijgen?

Nee, per huishouden wordt er maar één milieupas/chip verstrekt. Het is ook niet mogelijk (ook niet tegen betaling) een extra milieupas/chip voor uw adres aan te vragen.

Ik ga verhuizen, wat doe ik met mijn milieupas/chip?

De milieupas/chip hoort bij het adres. Laat de milieupas/chip achter in de woning of draag deze gelijk met de huissleutels over aan de nieuwe bewoner.

Meer informatie over milieupassen en ondergrondse containers kunt u vinden op de website van de RMN.