Afval ophalen en wegbrengen

Soest is een groene en duurzame gemeente en probeert de inwoners het zo makkelijk mogelijk te maken afval te scheiden. We gaan voor een optimale recycling en kiezen daarom voor bronscheiding.

Het Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN) haalt het huishoudelijk afval op in de gemeente Soest. RMN beheert ook de recyclingstations De Schans (Soest) en De Seijsterberg (Huis ter Heide).

Afvalkalender

Wilt u weten wanneer uw minicontainers worden geleegd door de RMN? Maak gebruik van de online afvalkalender van de RMN.

Vul uw postcode en huisnummer in en u ziet meteen wanneer uw afval wordt opgehaald.

RMN afvalkalender Afvalwegwijzer

Naast de digitale afvalkalender is er voor mobiele telefoonbezitters- of tabletbezitters ook de mogelijkheid om de RMN app te downloaden. De app is geschikt voor iOS en Android en is gratis te downloaden via uw app store:

Heeft u veel grofvuil? Bedenk dan eerst of het misschien nog bruikbaar is voor iemand anders. Anderen zijn vaak nog heel blij met uw (oude) spullen. Denk ook eens aan de kringloopwinkelbij u in de buurt voordat u een afspraak maakt om uw grofvuil op te laten halen. 

Uiteraard kunt u uw grofvuil ook zelf wegbrengen naar het recyclingstation bij u in de buurt. Voor het zelf wegbrengen van grofvuil naar het recyclingstation kunt u gratis een aanhangwagen lenen.

Kiest u ervoor om uw grofvuil aan huis op te laten halen, dan kunt u eenvoudig een afspraak maken via de website van de RMN.

Wilt u uw container omwisselen omdat bijvoorbeeld de container beschadigd is? Of wilt u een grotere minicontainer of juist een kleinere.

Dan kunt u dit via het formulier container(s) omwisselen van de RMN aanvragen. Het omwisselen van een minicontainer is gratis.

Als uw container is vermist dan kunt u hiervoor een vervangende container aanvragen. U hoeft geen aangifte te doen bij de politie, maar kunt de vermissing melden via het formulier vermissing containers bij de RMN.

Ondernemers of instellingen mogen geen gebruik maken van de recyclingstations en moeten zelf hun afvalverwerking regelen.

U kunt uw bedrijfsafval laten ophalen door een regionaal of particulier inzamelbedrijf.