Trouwen of geregistreerd partnerschap

Maatregelen coronavirus en huwelijksvoltrekkingen

De gratis en eenvoudige ceremonies van huwelijken en partnerschapsregistraties gaan gewoon door. Uitgebreide ceremonies in het gemeentehuis vinden plaats met maximaal 45 personen inclusief bruidspaar/partners.

Uitgebreide ceremonies op locatie kunnen onder voorwaarden ook plaatsvinden. Voor een ceremonie (samenkomst) met meer dan 50 genodigden geldt een meldngsplicht. Een feest (gezelschap) met meer dan 50 personen is niet toegestaan. Lees meer over samenkomsten en gezelschappen

Uiteraard blijven de landelijke richtlijnen en ons eigen beleid gelden. Voor informatie kunt u contact opnemen met de ambtenaar van de burgerlijke stand. Bel op werkdagen tussen 8.30 en 12.30 uur naar 035-609 34 11.

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan? U regelt dit in de gemeente waar deze gebeurtenis gaat plaatsvinden. U kunt ook trouwen in het buitenland.

Datum registreren

U belt met de gemeente op werkdagen van 8.30 tot 12.30 uur via 035-609 34 11. U vraagt bij ons na of de datum waarop u wilt trouwen of uw partnerschap wilt registreren vrij is. Uw datum wordt vastgelegd.

Heeft u gebeld en is de datum vastgelegd? Dan stuurt u uw melding voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap online aan ons door. Het besluit van uw huwelijk / geregistreerd partnerschap ontvangt u schriftelijk van de ambtenaar van de burgerlijke stand na beoordeling van uw melding.

Kies uw locatie

In het gemeentehuis van Soest kunt u trouwen of een partnerschapsregistratie aangaan in de raadzaal, in de trouwkamer of in de spreekkamer. Bij een uitgebreide ceremonie kunt u ook zelf een trouwlocatie kiezen

Kies uw ceremonie

Kosten huwelijk of partnerschap

Scroll de tabel om meer te zien
Ceremonie Tarief (euro)
Huwelijk/partnerschap uitgebreide ceremonie (ma t/m vr) 487,20
Huwelijk/partnerschap uitgebreide ceremonie (zaterdag) 616,90
Huwelijk/partnerschap op locatie (alle dagen) 487,20
Huwelijk/partnerschap eenvoudige ceremonie 164,45

Kosten trouwen

Scroll de tabel om meer te zien
Eventueel bijkomende kosten (euro)  
Trouw- of partnerschapsboekje (bij een gratis en eenvoudige ceremonie) 26,40
Een getuige via de gemeente 62,35
Eenmalige benoeming buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand 75
Annulering/niet-verschijnen bij een huwelijk/partnerschapsregistratie 114,15
   

Kies uw getuigen

Bij een huwelijk en een geregistreerd partnerschap moeten getuigen aanwezig zijn. U kiest samen minimaal twee en maximaal vier getuigen. Zij moeten achttien jaar of ouder zijn. Heeft u geen getuigen? De gemeente kan ook voor getuigen zorgen. Hier zijn wel kosten aan verbonden.

Meld uw huwelijk/partnerschapsregistratie

Meld uw huwelijk of geregistreerd partnerschap minimaal twee weken (bij voorkeur drie weken) en maximaal een jaar van tevoren aan (voorheen ondertrouw). U geeft alle gegevens door van uzelf, uw partner en uw getuigen. Ook voegt u kopieën toe van het identiteitsbewijs van uw getuigen. U betaalt direct via iDEAL.

Melden voorgenomen huwelijk/partnerschap