Trouwen of geregistreerd partnerschap

Maatregelen coronavirus en huwelijksvoltrekkingen

De gratis en eenvoudige ceremonies van huwelijken en partnerschapsregistraties gaan gewoon door. Vanaf 1 juli vinden de uitgebreide ceremonies in het gemeentehuis plaats met een maximum van 45 personen inclusief bruidspaar/partners. Uitgebreide ceremonies op locatie kunnen onder voorwaarden ook plaatsvinden.

Uiteraard blijven de landelijke richtlijnen en ons eigen beleid gelden. Voor informatie kunt u contact opnemen met de ambtenaar van de burgerlijke stand. Bel op werkdagen tussen 8.30 en 12.30 uur naar 035-609 34 11.

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan? U regelt dit in de gemeente waar deze gebeurtenis gaat plaatsvinden. U kunt ook trouwen in het buitenland.

Datum registreren

U belt met de gemeente op werkdagen van 8.30 tot 12.30 uur via 035-609 34 11. U vraagt bij ons na of de datum waarop u wilt trouwen of uw partnerschap wilt registreren vrij is. Uw datum wordt vastgelegd.

Heeft u gebeld en is de datum vastgelegd? Dan stuurt u uw melding voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap online aan ons door. Het besluit van uw huwelijk / geregistreerd partnerschap ontvangt u schriftelijk van de ambtenaar van de burgerlijke stand na beoordeling van uw melding.

Kies uw locatie

In het gemeentehuis van Soest kunt u trouwen of een partnerschapsregistratie aangaan in de raadzaal, in de trouwkamer of in de spreekkamer. Bij een uitgebreide ceremonie kunt u ook zelf een trouwlocatie kiezen

Kies uw ceremonie

Kosten huwelijk of partnerschap

Scroll de tabel om meer te zien
Ceremonie Tarief (euro)
Huwelijk/partnerschap uitgebreide ceremonie (ma t/m vr) 487,20
Huwelijk/partnerschap uitgebreide ceremonie (zaterdag) 616,90
Huwelijk/partnerschap op locatie (alle dagen) 487,20
Huwelijk/partnerschap eenvoudige ceremonie 164,45

Kosten trouwen

Scroll de tabel om meer te zien
Eventueel bijkomende kosten (euro)  
Trouw- of partnerschapsboekje (bij een gratis en eenvoudige ceremonie) 26,40
Een getuige via de gemeente 62,35
Eenmalige benoeming buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand 75
Annulering/niet-verschijnen bij een huwelijk/partnerschapsregistratie 114,15
   

Kies uw getuigen

Bij een huwelijk en een geregistreerd partnerschap moeten getuigen aanwezig zijn. U kiest samen minimaal twee en maximaal vier getuigen. Zij moeten achttien jaar of ouder zijn. Heeft u geen getuigen? De gemeente kan ook voor getuigen zorgen. Hier zijn wel kosten aan verbonden.

Meld uw huwelijk/partnerschapsregistratie

Meld uw huwelijk of geregistreerd partnerschap minimaal twee weken (bij voorkeur drie weken) en maximaal een jaar van tevoren aan (voorheen ondertrouw). U geeft alle gegevens door van uzelf, uw partner en uw getuigen. Ook voegt u kopieën toe van het identiteitsbewijs van uw getuigen. U betaalt direct via iDEAL.

Melden voorgenomen huwelijk/partnerschap