Onze trouwambtenaren

De buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (BABS) sluit het huwelijk of het geregistreerd partnerschap. In Soest zijn vier trouwambtenaren die huwelijken kunnen voltrekken en partnerschappen kunnen registreren.

Een ceremonie op maat

“Wij als trouwambtenaren van de gemeente Soest maken ieder op een eigen en professionele wijze van elke huwelijksvoltrekking of partnerschapsregistratie iets bijzonders. Want ieder bruidspaar is uniek. Wij dragen met enthousiasme, passie en veel kennis en kunde bij aan een voor jullie onvergetelijke dag. We zorgen voor een persoonlijke ceremonie waarin jullie verhaal centraal staat. Er is veel mogelijk. Door met jullie in gesprek te gaan over wensen, ideeën en mogelijkheden komen we samen tot een ceremonie op maat. Formeel, of lekker losjes. Met een lach en soms een traan. Met of zonder jullie eigen woorden. Met gastsprekers of een rol voor kinderen. Met veel ruimte voor iedereen, maar vooral met heel veel liefde.”

De trouwambtenaar neemt uiterlijk twee weken voor de trouw- of partnerschapsregistratie dag contact op om een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek.

Zelf een trouwambtenaar kiezen

Er kan ook voor gekozen worden om een benoemd, beëdigd en actief buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand uit een andere gemeente te kiezen. Vul hiervoor het formulier eenmalige benoeming in. Doe dit minimaal acht weken voor de huwelijksvoltrekking of partnerschapsregistratie.

Formulier eenmalige benoeming

Wat verder belangrijk is om te weten

  • Het bruidspaar/de partners betalen de kosten voor de benoeming van een andere trouwambtenaar.
  • Om de kwaliteit te waarborgen hebben we ervoor gekozen om alleen personen toe te laten die in dienst zijn van een gemeente.
  • Bij de ceremonie is onze eigen buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand ter ondersteuning aanwezig. 
  • De gemeente Soest betaalt niet voor de verrichtingen van de te benoemen ambtenaar. 
  • Wordt aan alle voorwaarden voor het verzoek voldaan? Dan stuurt de ambtenaar van de burgerlijke stand het benoemingsbesluit naar de benoemde ambtenaar.