Onze trouwambtenaren

De buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (BABS) sluit het huwelijk of het geregistreerd partnerschap. In Soest zijn vijf trouwambtenaren die huwelijken kunnen voltrekken en partnerschappen kunnen registreren.

Een ceremonie op maat

Elk bruidspaar is uniek en daarom maken de trouwambtenaren van elke huwelijksvoltrekking of partnerschapsregistratie iets bijzonders.  

Een ceremonie is een bijzondere gebeurtenis, met een terugblik en vooral een blik vooruit. De trouwambtenaren vinden het een eer hieraan bij te dragen.  

Er is ook ruimte voor gastsprekers tijdens de ceremonie. Iemand uit uw familie- of vriendenkring kan actief bijdragen aan de ceremonie. Eventueel met hulp van de trouwambtenaar. 

De trouwambtenaar neemt uiterlijk drie weken voor uw trouw- of partnerschapsregistratiedag contact met u op om een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek. 

Zelf een trouwambtenaar kiezen

U kunt ook een benoemd, be√ędigd en actief buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand uit een andere gemeente kiezen. U vult hiervoor het formulier eenmalige benoeming in. Doe dit minimaal acht weken voor de huwelijksvoltrekking of partnerschapsregistratie. U betaalt hier wel kosten voor. 

Formulier eenmalige benoeming

Wat u verder moet weten

  • Het bruidspaar/de partners betalen de kosten voor deze benoeming.
  • Er is voor gekozen om alleen personen toe te laten die in dienst zijn van een gemeente. Wij willen de kwaliteit hiermee waarborgen. 
  • Bij de ceremonie is onze eigen buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand aanwezig. 
  • De gemeente Soest betaalt niet voor de verrichtingen van de te benoemen ambtenaar. 
  • Wordt aan alle voorwaarden voor het verzoek voldaan? Dan stuurt de ambtenaar van de burgerlijke stand het benoemingsbesluit naar de benoemde ambtenaar.