Begraafplaatsen

Er zijn twee gemeentelijke begraafplaatsen in de gemeente Soest. 

  • Begraafplaats Soest (Veldweg 18 3764 CP Soest)
  • Begraafplaats Soesterberg (Kampdwarsweg 7 3769 DK Soesterberg)

Op deze begraafplaatsen is het, naast begraven, ook mogelijk om as te verstrooien of bij te zetten in een nis of graf. Hiervoor heeft u toestemming nodig van de gemeente.

Praktische informatie gemeentelijke begraafplaatsen

Beide begraafplaatsen zijn elke dag geopend tussen zonsopgang en zonsondergang. Bij de ingang van de begraafplaats treft u een bord met plattegrond met vak- en grafnummers. 

Toegankelijkheid mindervaliden 

Op de begraafplaats in Soest zijn op werkdagen tot 15.00 uur drie rolstoelen beschikbaar Eén rolstoel is, met inworp van muntstuk (zoals bij winkelwagens), ook beschikbaar na 15.00 uur en in het weekend. Op beide begraafplaatsen is een (invaliden)toilet aanwezig. 

Onderhoud van graven  

In Soest kunt u op werkdagen tot 15.00 uur gebruikmaken van klein handgereedschap en twee kruiwagens. 

Aanwezig- en afwezigheid medewerker begraafplaats 

In Soest is er doorgaans een medewerker aanwezig van maandag tot en met vrijdag van 7.30 tot 15.00 uur. Niet op feestdagen. Bij afwezigheid of met vragen over het uitzoeken van een particulier graf, urnengraf of urnennis kunt u doordeweeks telefonisch contact opnemen met een medewerker van de begraafplaats. De begraafplaats is bereikbaar op  06-51 98 89 97.

Begraafplaatsadministratie 

Voor vragen over het verlengen, overschrijven of afstaan van grafrechten kunt u tijdens kantooruren bellen met de begraafplaatsadministratie via 035-609 31 41

Bijzondere begraafplaatsen

In de gemeente Soest zijn nog drie andere katholieke begraafplaatsen. De gemeente Soest is hier niet de eigenaar van. Wilt u hier begraven, neem dan contact op met de eigenaar.