Hulp bij vervoer en mobiliteit

Als u niet mobiel bent, dan worden alledaagse dingen lastig. Zoals de boodschappen doen of op visite gaan bij vrienden of familie. Misschien voelt u zich daardoor wel eens alleen.

Wederdienst of vrijwilligershulp

Vaak zijn er ook mensen in de omgeving die graag helpen. Vraag het eens of stel een wederdienst voor. Bijvoorbeeld: u rijdt met uw buren mee naar de supermarkt. In ruil daarvoor verzorgt u de post en de planten tijdens hun vakanties.

Is er niemand in uw omgeving die u kan helpen? Kijk dan eens bij een van deze vrijwilligersorganisaties. Zij kennen een vrijwilliger die u graag helpt.

Gehandicaptenparkeerkaart

Met een gehandicaptenparkeerkaart parkeert u dichtbij uw bestemming. Vaak op speciale parkeerplaatsen zoals bij een ziekenhuis of een winkelcentrum. Een gehandicaptenparkeerkaart vraagt u aan via de gemeente Soest. 

Seniorenbus of regiotaxi

In Soest en Soesterberg kunt u met de SWOS Seniorenbus reizen. U kunt ook gebruikmaken van de regiotaxi. De regiotaxi is een vorm van openbaar vervoer waar iedereen gebruik van kan maken. 

Indien u beperkingen heeft, heeft mogelijk recht op een Wmo-pas, dit is een regiotaxipas die door de gemeente Soest wordt verstrekt aan inwoners die recht hebben op vervoer per regiotaxi vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Met deze pas rijdt u tegen een gereduceerd tarief.  Deze kunt u aanvragen via het Wmo-loket van de gemeente Soest. U vraagt dit aan met een Melding zorg, werk en inkomen.

OV-ambassadeurs: Hulp bij reizen

Wilt u graag met het openbaar vervoer reizen, maar kunt u wel wat hulp gebruiken? Bent u onzeker omdat u lang niet meer met de bus of trein heeft gereisd? Of heeft u een speciale vraag? Maak dan kennis met de OV-ambassadeurs en bezoek vrijblijvend een inloopspreekuur of informatiebijeenkomst. Ook kunt u in de praktijk oefenen door deel te nemen aan een proefreis.

Tot slot is er ook een dagelijks telefonisch spreekuur waar u uw vragen kunt stellen. Meer informatie vindt u op www.doemeemethetov.nl.

Hulpmiddelen om te lopen of fietsen

Kunt u moeilijk fietsen vanwege een beperking? Of kunt u niet of beperkt lopen? Dan kan bijvoorbeeld een driewielfiets, rolstoel of scootmobiel uitkomst bieden. U vindt een overzicht aan opties op hulpmiddelenwijzer.nl.

Fris uw verkeerskennis op

Kent u de verkeersregels nog precies? U kunt de test doen als fietser, scootmobielgebruiker, voetganger of automobilist. Of doe een online opfriscursus of een opfriscursus bij u in de buurt.

Meer informatie: Fris uw verkeerskennis op.