Gemeentearchief

Het Soester gemeentearchief bestaat uit talloze archieven. Zowel particulier als gemeentelijk. De fysieke stukken tot 1998 zijn te vinden bij Archief Eemland in Amersfoort. Het grootste deel hiervan is beschikbaar. Het beheer van het gemeentearchief ligt bij Archief Eemland.

Website Archief Eemland

Het archief inzien

Het grootste gedeelte van het gemeentearchief is voor iedereen gratis in te zien. U kunt hiervoor terecht bij het Archief Eemland in het Eemhuis, Eemplein 73 in Amersfoort. Wilt u archiefstukken inzien? Soester Couranten inzien? Of niet-openbare gedigitaliseerde foto’s? Maak dan eerst een afspraak met Archief Eemland. Voor een afspraak met het gemeentearchief mailt u naar archiefeemland@amersfoort.nl of belt u naar 033-469 50 17

Op de website van Archief Eemland vindt u inventarisnummers van de archiefstukken. Geef dit nummer door bij het maken van een afspraak. Bij uw bezoek ligt dan alles voor u klaar.

Wilt u bouwtekeningen inzien? Dit kan alleen (op afspraak) bij het omgevingsloket in het gemeentehuis.

De Historische Vereniging Soest/Soesterberg is opgericht in 1980 om onderzoek te doen naar de historie van Soest en Soesterberg en deze geschiedenis vast te leggen.

Heeft u vragen over de geschiedenis van Soest? Neem dan contact op met de Historische vereniging.

Bent u op zoek naar uw stamboom? In het gemeentearchief vindt u doop-, trouw-, begraafboeken en andere bronnen die u kunt gebruiken voor stamboomonderzoek.