Gemeentearchief

Het Soester gemeentearchief bestaat uit talloze archieven, particulier en gemeentelijk. De fysieke stukken tot 1998 bevinden zich bij Archief Eemland in Amersfoort en zijn grotendeels beschikbaar. De inventarissen (toegangen) van de archieven worden beheerd door Archief Eemland.

Website Archief Eemland

Het archief inzien

De overgrote meerderheid van de bronnen van het gemeentearchief is gratis voor iedereen in te zien in het Eemhuis, Eemplein 73, 3812EA te Amersfoort. Als u archiefstukken wilt inzien of de niet-openbare gedigitaliseerde foto's en Soester Couranten kunt u een afspraak maken met Archief Eemland.

Op de website van Archief Eemland vindt u de nummers waaronder de archieven opgevraagd kunnen worden (de inventarisnummers).

De gevonden inventarisnummers kunt opgeven bij het maken van een afspraak. Bij uw bezoek aan het gemeentearchief ligt dan alles voor u klaar.

Wilt u bouwtekeningen inzien? Dit kan alleen (op afspraak) bij het omgevingsloket in het gemeentehuis.

De Historische Vereniging Soest/Soesterberg is opgericht in 1980 om onderzoek te doen naar de historie van Soest en Soesterberg en deze geschiedenis vast te leggen.

Heeft u vragen over de geschiedenis van Soest? Neem dan contact op met de Historische vereniging.

Bent u op zoek naar uw stamboom? In het gemeentearchief vindt u doop-, trouw-, begraafboeken en andere bronnen die u kunt gebruiken voor stamboomonderzoek.