Vervoer in Soest

Er zijn verschillende vervoersmogelijkheden in en om Soest en Soesterberg. U kunt gebruik maken van het openbaar vervoer, een deelauto of een OV-fiets.

Openbaar vervoer

Trein: NS

Er zijn drie treinstations in de gemeente Soest: Station Soest-Zuid, Station Soest en Station Soestdijk. Meer informatie vindt u op de website van NS.

Bus: Syntus Utrecht

Openbaar vervoer per bus in de provincie Utrecht. Meer informatie vindt u op de website van Syntus Utrecht.

Buurtbus Soest

De Buurtbus is een busdienst behorend bij het lijnennet dat geëxploiteerd wordt door Syntus Utrecht en rijdt met behulp van vrijwilligers als aanvulling op de ‘grote’ bus, veelal langs locaties waar reizigers bijvoorbeeld slecht ter been zijn en minder ver willen of kunnen lopen naar een halte. Meer informatie vindt u op de website Buurtbus Soest.

Regiotaxi

Openbaar vervoer van deur tot deur, van en naar een opstapplaats of een halte van het openbaar vervoer. Meer informatie vindt u op de website van de Regiotaxi. U kunt een rit reserveren via de website of telefonisch via de regiecentrale van Regiotaxi Eemland-Heuvelrug: 0900-112 24 45. Indien u beperkingen heeft, heeft u mogelijk recht op een Wmo-pas. Meer informatie: Hulp bij vervoer en mobiliteit

SWOS Seniorenbus

Vrijwilligers van de SWOS Seniorenbus rijden elke werkdag tussen 9.00 en 17.00 uur met twee bussen in Soest en Soesterberg om u naar elk gewenst adres te brengen (van deur tot deur). Een rolstoel, rollator of inklapbare scootmobiel zijn geen probleem. Ook vervoer naar het Meander Medisch Centrum Amersfoort/Baarn behoort tot de mogelijkheden. Reservering alleen telefonisch en op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur via 035-601 91 90. Meer informatie vindt u op de website SWOS.

Stichting Hulpdienst Soesterberg

Vrijwilligers van de Stichting Hulpdienst Soesterberg rijden u, binnen Soesterberg, naar elk gewenst adres en daarbuiten naar het Meander Medisch Centrum Amersfoort/Baarn, het Diakonessenhuis Utrecht/Zeist of het gemeentehuis te Soest. Reservering alleen telefonisch en op werkdagen tussen 9.00 en 13.30 uur via 035-609 00 14. Meer informatie vindt u op de website Hulpdienst Soesterberg

Voor senioren: hulp bij reizen met het OV en regelingen

Wilt u graag met het openbaar vervoer reizen, maar kunt u wel wat hulp gebruiken? Hiervoor kunt u terecht bij de OV-ambassadeurs. Bent u benieuwd naar speciale tarieven voor senioren en de WMO pas? Kijk bij hulp, zorg, werk en inkomen.  

Deelauto's

Door meer te wandelen, fietsen, met het OV te gaan, met de elektrische (deel)auto, stoten we minder schadelijke stoffen uit. Dat is goed voor ons en voor het klimaat. Er staan nu elektrische deelauto's van MyWheels en Soester Energie (SOEN) en benzineauto's van GreenWheels in Soest. Meer informatie nieuwe energie vindt u op Soest Duurzamer.

OV-fiets

Via de NS kunt u in heel Nederland een OV- fiets huren. Op de website van NS vindt u meer informatie. Op de website OV fiets beschikbaar kunt u zien op welke locaties in Soest, of een andere plaats in Nederland, er OV-fietsen beschikbaar zijn.