Ondernemerscongres Soest

Dit jaar vindt het ondernemerscongres plaats op woensdag 27 oktober 2021. De afgelopen anderhalf jaar hebben ondernemers in Soest en Soesterberg alles op alles gezet om in een bizarre tijd de onderneming draaiende te houden. Dat viel soms mee, maar soms ook best tegen. We hopen allemaal dat we nu weer positief vooruit kunnen kijken. 

Stip op de horizon

We mogen elkaar weer live ontmoeten zonder anderhalve meter afstand. En dit jaar hebben we extra ruimte om te netwerken, elkaar weer te zien en te spreken. Het thema van dit ondernemerscongres is ‘Stip op de horizon’, samen kijken we vooruit. 

Inspirerend programma 

Het ondernemerscongres, met Robbert Meeder als avondvoorzitter, vindt plaats tussen 18.45 en 22.00 uur bij Kontakt der Kontinenten in Soesterberg.

 • Inloop
 • Inspirerende sprekers met een vleugje humor
 • Tafelgesprek over 2 actuele onderwerpen: 
  • cybercriminaliteit en hoe werf en behoud je personeel
  • bekendmaking beste bedrijfspitchvideo
 • Netwerkborrel

Aanmelden

U kunt zich tot dinsdag 26 oktober aanmelden. 

Aanmelden congres

Maak een pitch en win een bedrijfsvideo

Dit jaar is er ook weer een wedstrijd gekoppeld aan het ondernemerscongres. Het enige wat u hoeft te doen is een korte pitchvideo maken met uw op de horizon voor de komende jaren. Dat mag gewoon met uw telefoon.

De winnaar krijgt een bedrijfspromo ter waarde van 500 euro. U kunt de korte pitchvideo nog tot 11 oktober indienen. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens het ondernemerscongres. 

Wat moet u doen?

We dagen hierbij ondernemers uit Soest en Soesterberg uit een pitchfilmpje maken. Vertel in maximaal 20 seconden wat u de komende jaren wilt bereiken. Wat zijn uw ambities? Het lijkt ons leuk (maar het is geen eis!) om de pitch te beginnen met de zin “Mijn stip op de horizon is…”. 

De pitchfilm kan zelf gemaakt worden (met de telefoon of een digitale fotocamera bijvoorbeeld), maar we bieden ondernemers ook de mogelijkheid om het te laten opnemen.

Wat kunt u winnen?

De nummers 1, 2 en 3 van de pitchwedstrijd worden op het Ondernemerscongres bekend gemaakt. De winnaar krijgt een promo voor zijn/ haar bedrijf ter waarde van 500 euro, uitgevoerd door Jan Frommink.

Meedoen?

Stuur uw video in voor 11 oktober via info@ondernemersavondsoest.nl. Als uw video een groot bestand is, kunt u hem ook via bijvoorbeeld WeTransfer sturen.

Hulp nodig?

Youp Stam staat voor u klaar om met professionele apparatuur pitchfilms op te nemen. Ook verzorgt hij eventuele special effects en geluidseffecten in de montage als u dat wilt. Hij heeft ruimte voor een beperkt aantal ondernemers tussen 13 september en 3 oktober, dus wees er snel bij. Aanmelden kan via youpstamzakelijk@gmail.com.

Na inschrijving neemt Youp contact met u op om een aantal belangrijke zaken door te nemen. Wat is er allemaal nodig om een goede pitch op te nemen? En om de afspraak te maken voor de opname.

Let op! Youp Stam verzorgt weliswaar de professionele setting, maar u als ondernemer komt met het idee voor de pitchfilm! Wat wordt uw verhaal? Weet u al of u een green screen wilt gebruiken? Heeft u ideeën voor de montage met geluidseffecten of special effects? 

Wij gebruiken uw pitch graag

Door mee te doen aan de wedstrijd geeft u toestemming voor het gebruik van je pitchfilm voor één, meerdere, of alle onderstaande onderdelen:

 • We gaan de inzendingen gebruiken bij de promotie van het ondernemerscongres. We tonen pitchfilmpjes, of misschien een compilatie, op diverse social media om het ondernemerscongres extra onder de aandacht te brengen! Als u het slim aanpakt, creëert u zo direct wat ‘gratis’ reclame voor uw bedrijf
 • We maken een compilatie van (alle) filmpjes en tonen deze op een groot scherm tijdens het ondernemerscongres
 • We denken erover na om tijdens een intermezzo, of misschien wel een van de hoofditems op het congres met een aantal van de inzenders door te praten over hun pitch. Als we dit gaan doen, wordt u daar uiteraard specifiek voor gevraagd!

Waarom een ondernemerscongres?

Het ondernemerscongres is een jaarlijks terugkerend evenement voor Soester ondernemers. Het congres is een gezamenlijk initiatief van de Soester Zakenkring en de gemeente Soest. De organisatie ligt in handen van de gemeente Soest in samenwerking met verschillende Soester ondernemers. 

Soest is een ondernemende gemeente en heeft een goed georganiseerd bedrijfsleven, onder de koepel van de Soester Zakenkring.

Als gemeente hechten wij veel belang aan een goed functionerende lokale economie. De samenwerking met ondernemers en ondernemerscollectieven is cruciaal. Juist dit is de reden dat we jaarlijks het ondernemerscongres organiseren.

Tijdens dit congres kunnen ondernemers en gemeente elkaar ontmoeten, is er optimaal ruimte om te netwerken en zorgen we voor een inspirerend programma. De gemeenteraad heeft structureel budget vrijgemaakt om dit event jaarlijks te kunnen organiseren.