Rijbewijs online verlengen of uitbreiden

U kunt uw rijbewijs via de website van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) laten verlengen. Of een categorie-uitbreiding laten toevoegen. Online verlengen of een categorie-uitbreiden is alleen mogelijk als u een Nederlands rijbewijs heeft.

Waarschuwing:

Rijbewijs voor de eerste keer aanvragen?

Dit kan helaas niet online, maar moet u regelen bij de gemeente. Voor meer informatie zie: Rijbewijs aanvragen.

Hoe werkt online verlengen?

Controleer of uw telefoon een NFC-lezer heeft

U kunt dit controleren op het overzicht NFC-telefoons. Als uw telefoon geen NFC-lezer heeft, kunt u uw rijbewijs helaas niet online aanvragen.

Download en installeer de DigiD app

U heeft op uw smartphone de DigiD app nodig waarmee een eenmalige controle van uw identiteitsbewijs (ID-check) is gedaan. Hiervoor heeft u een Android smartphone versie 7.0 of hoger of een iPhone 7 of hoger met iOS versie 13.2 of hoger nodig. Heeft u de DigiD app nog niet op uw telefoon? Dan moet u deze eerst installeren. Een handig stappenplan vindt u op de website van DigiD.

Laat een pasfoto maken

Maak een pasfoto bij een door de RDW erkende fotograaf. U vindt een erkende fotograaf met de RDW-locatiewijzer. De fotograaf verstuurt de pasfoto en uw handtekening naar de RDW. Binnen een paar minuten ontvangt u van de RDW een e-mail. Hierin staat of uw aanvraag is goedgekeurd en of u het rijbewijs online kunt verlengen. 

Vraag het verlengen of uitbreiden van uw rijbewijs online bij de RDW aan

Dit doet u na het laten maken van een pasfoto bij een erkende fotograaf via de website van de RDW. U komt in een DigiD-scherm waar u inlogt met uw DigiD-app. U betaalt online via IDEAL en geeft aan waar u het rijbewijs wilt afhalen. U krijgt van de RDW een e-mail met de bevestiging dat uw nieuwe rijbewijs wordt gemaakt. 

Ophalen van het nieuwe rijbewijs

U krijgt na twee werkdagen na de aanvraag een e-mail dat uw nieuwe rijbewijs klaar is. U maakt een afspraak bij de gemeente om uw rijbewijs op te halen.

U kunt ook op YouTube de instructie-video van de RDW bekijken.