Openbare laadpaal aanvragen

Woont of werkt u in de gemeente Soest? Dan kunt u een laadpaal aanvragen voor uw elektrische auto.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor een laadpaal, moet u aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • U woont in de gemeente Soest of u werkt hier minimaal 18 uur per week.
  • U heeft een volledig of gedeeltelijk elektrische auto die minimaal 45 km volledig elektrisch kan rijden.
  • U bent voor het parkeren van uw elektrische auto afhankelijk van een publieke parkeerplaats op straat.
  • Binnen 300 meter loopafstand van uw huis bevindt zich een locatie voor een laadpaal die nog niet is geplaatst. 

Laadpaal aanvragen

Stap 1: Kijk op de kaart naar de locaties bij u in de buurt. Via de zoekbalk rechtsboven kunt u zoeken op Soest of Soesterberg. Op de grijze locaties kan een laadpaal komen als u die aanvraagt. De gele en groene locaties zijn al aangevraagd en worden binnenkort geplaatst.

Stap 2: Woont u nabij een grijze locatie? Dien dan een aanvraag in. Ook als vlakbij uw huis een gele of groene locatie staat, kunt u een aanvraag indienen. Wij koppelen uw verzoek dan aan het portaal van MRA-Elektrisch zodat u bericht krijgt over de plaatsing van de laadpaal.

Openbare laadpaal aanvragen

Beoordeling

U kunt altijd een aanvraag indienen. Maar staat er binnen 150 meter loopafstand van uw huis al een laadpaal (blauwe kleur), dan wijzen wij uw verzoek af. U kunt dan al in de buurt uw auto opladen.

Wij houden bij hoe hoog het gebruik van de laadpalen is. Komt dat boven een bepaalde grens, gaan wij op zoek naar uitbreiding van die laadpaal. Kijk voor meer informatie in onze beleidsregels. Daar leest u in artikel 3 alle voorwaarden waar uw aanvraag aan moet voldoen.

Behandeltermijn en afhandeling

Wij streven ernaar uw aanvraag binnen 5 werkdagen af te handelen. Is uw aanvraag voor het plaatsen van een (grijze) laadpaal goedgekeurd? Dan wordt de laadpaal geplaatst. Op dit moment kan de tijd tussen het verzoek en de plaatsing helaas ver oplopen. Soms tot wel 18 maanden. Dit komt door personeelstekorten bij de uitvoerder.

Via het portaal van MRA-Elektrisch en via de mail houden we u op de hoogte van de voortgang. 

Waarschuwing:

Storing laadpaal

Het kan voorkomen dat een publieke laadpaal in storing is. U kunt bellen met het storingsnummer dat op de publieke laadpaal staat. Dat nummer is van het bedrijf dat de laadpalen beheert.