Subsidie innovatiefonds Sociaal Domein

De gemeente Soest staat open voor nieuwe ideeën en initiatieven van verenigingen, stichtingen en ondernemers om kwetsbare mensen in Soest te helpen. Wij willen dat deze mensen meedoen in de samenleving en dat ze hun talenten gebruiken. Ook willen wij ouderen helpen om zo lang mogelijk thuis te wonen.

Wij zoeken nieuwe ideeën voor Soest. Uw idee hoeft niet helemaal 'uniek' te zijn. Het kan ook een project zijn dat buiten uw gemeente Soest al goed werkt en dat uw organisatie graag in Soest wil organiseren.

Hoe werkt het innovatiefonds?

Wilt u met uw voetbalvereniging in Soest een team oprichten voor mensen met autisme en heeft u daar hulp bij nodig? Heeft u met uw bedrijf een bijzonder plan om eenzame mensen weer in contact te brengen met buurtgenoten? Uw organisatie kan geld krijgen vanuit het Innovatiefonds Sociaal Domein om dergelijke nieuwe activiteiten op te starten. 

Doelstellingen

Uw idee moet in ieder geval bijdragen aan één van de volgende doelstellingen:

  • Inwoners van Soest zijn steeds zelfredzamer
  • Inwoners van Soest doen mee naar vermogen
  • Inwoners van Soest wonen zo lang mogelijk zelfstandig thuis
  • Inwoners van Soest voelen zich veilig

Subsidie aanvragen

De subsidie innovatiefonds Sociaal Domein vraagt u digitaal bij ons aan. Dit doet u met uw DigiD. Bent u een vereniging en heeft u eHerkenning? Gebruik dan eHerkenning om in te loggen.

Inloggen met DigiD Subsidie aanvragen Inloggen met eHerkenning Niveau 2+ Subsidie aanvragen

Aanvraag afronden

Na ontvangst van uw aanvraag nemen wij contact met u op om het idee te bespreken. Keuren wij uw idee goed? Dan levert u meestal na afloop van de activiteit een kort verslag bij ons in. Daarnaast geeft u altijd de definitief gemaakte kosten aan ons door. U ontvangt hierover een e-mail met instructies.

Inspireer anderen met uw idee

Heeft u geen tijd of mogelijkheden om uw idee uit te voeren? Maar denkt u dat het een goed idee is, dat nieuw is binnen de gemeente Soest? Of heeft u een vraag? Stel uw vraag of deel uw idee met ons via het contactformulier. Wie weet kan een andere partij het idee wél uitvoeren. Wij nemen dan contact met u op.