Subsidie schoolsporttoernooien

De gemeente Soest mag zich met 45 sportverenigingen, een sportieve gemeente noemen. Behalve leuk en gezond is sport ook een belangrijke bindende factor in onze samenleving. 

Om sporten te stimuleren kunnen sportverenigingen een subsidie aanvragen van maximaal 500 euro voor het organiseren van schoolsporttoernooien.

Voorwaarden

  • U mag geen eigen bijdrage van de scholen of deelnemers vragen.
  • U kunt alleen subsidie aanvragen als het toernooi op de schoolsportagenda staat. Aanmelden voor de schoolsportagenda kan door een e-mail te sturen naar sport@soest.nl. Met daarbij meer informatie over het toernooi, zoals datum en tijd en een passende foto.
  • De aanvraag dient u uiterlijk één maand na het toernooi in.

Subsidiebudget

Per kalenderjaar mag de vereniging de subsidie meerdere keren aanvragen. Er geldt een maximaal bedrag van 500 euro per jaar. 

Het totale beschikbare budget is 5.000 euro. Als dit op is, nemen we geen nieuwe aanvragen in behandeling.

Stimulering schoolsporttoernooien
Soort vergoeding Bedrag (euro)
Elke aanvrager ontvangt een basisbedrag 75
Extra bijdrage bij geen kantine 50
Afhankelijk van het aantal deelnemers ontvangt u één van de volgende bedragen:  
Minder dan 75 100
75 tot 149 deelnemers 175
150 tot 249 deelnemers 250
Meer dan 250 deelnemers 325

Subsidie aanvragen

U kunt het hele jaar door de subsidie aanvragen. De aanvraag moet wel uiterlijk een maand nadat het toernooi plaatsvond bij ons binnen zijn. Als u inlogt met DigiD, kunt u een ander postadres opgeven. Zo kunt u de beslissing op het adres van uw vereniging ontvangen.

Alarm:

Let op! Gebruikt u een Apple?

Dan kan het zijn dat u bij het openen van het formulier de melding ‘deze verbinding is niet privé’ krijgt. Wij adviseren u om bij deze melding een ander apparaat te gebruiken. Wij zoeken naar een oplossing. Onze excuses voor het ongemak. 

Inloggen met DigiD Subsidie aanvragen Inloggen met eHerkenning Niveau 2+ Subsidie aanvragen