Verklaring omtrent gedrag (VOG)

Als u een nieuwe baan of stage krijgt, kan uw werkgever om een VOG vragen. Het is een verklaring die aangeeft dat uw gedrag in het verleden geen bezwaar vormt voor uw baan of stage.

VOG-check

Op de site van Justis kunt u een VOG-check doen. Hiermee wordt binnen 1 minuut duidelijk of u kans maakt op een VOG.

Start de Justis VOG-check

Aanvragen via werkgever

Wilt u de VOG digitaal aanvragen via uw werkgever? Dan zet uw werkgever de eerste stap: hij/zij zet de VOG-aanvraag online voor u klaar. U krijgt vervolgens een e-mail van screeningsautoriteit Justis met daarin een aanvraagcode. Met deze code kunt u online inloggen, uw aanvraaggegevens controleren en de aanvraag betalen. Om uw aanvraag succesvol af te ronden heeft u DigiD, iDEAL en een geldig e-mailadres nodig.

Schriftelijk aanvragen

Geeft uw werkgever (of u) de voorkeur aan schriftelijk aanvragen? Dan moet de aanvraag op papier worden ingediend bij de gemeente waar u staat ingeschreven. Staat u ingeschreven bij de gemeente Soest, dan kunt u bij ons een VOG aanvragen. Maak hiervoor een afspraak.

Wat neemt u mee tijdens de afspraak?

  • Ingevuld en ondertekend VOG aanvraagformulier van de Dienst Justis inclusief alle gevraagde bijlagen.
  • Of: als u in de gastouderopvang werkt, het formulier VOG gastouderopvang.
  • Geldig identiteitsbewijs (of een kopie hiervan als u een Aanvraag Verklaring omtrent het gedrag Rechtspersonen (VOG RP) indient).
  • Geld: u betaalt bij de aanvraag, bij voorkeur pinnen.

Afspraak maken

Lees eerst de voorwaarden voordat u een afspraak maakt. Een afspraak maakt u eenvoudig online via de onderstaande afspraakbutton. Kies een datum en tijdstip.

Afspraak VOG maken

Beoordeling door ministerie van Veiligheid en Justitie

De gemeente controleert het formulier. Nadat de VOG betaald is, stuurt de gemeente het aanvraagformulier naar de Dienst Justis. Zij beoordelen de aanvraag. Binnen vier weken ontvangt u de VOG of de afwijzing per post.

Kosten

VOG aanvragen Kosten (euro)
Via werkgever bij Justis 33,85
Via de gemeente Soest 41,35