Standplaatsvergunning

De gemeente Soest heeft twee soorten standplaatsen, namelijk de vaste en tijdelijke standplaatsen.

Een tijdelijke standplaats

Wilt u een standplaats innemen om producten te verkopen of om iets te promoten? Dan heeft u een tijdelijke standplaatsvergunning nodig. U vraagt de vergunning aan bij de gemeente. Doe dit uiterlijk vijf dagen voor plaatsing.

Het is niet mogelijk om een standplaats in te nemen in een bos- en buitengebied of polder. En niet op de marktdagen: woensdag in Soesterberg en op donderdag in Soest.

Aanvragen

U kunt een tijdelijke standplaatsvergunning digitaal aanvragen. Voor een vergunning moet u betalen, u rekent gelijk af via iDEAL.  

Inloggen met DigiD Tijdelijke standplaats aanvragen Inloggen met eHerkenning Niveau 2+ Tijdelijke standplaats aanvragen

Seizoenplaats 

Vraagt u een seizoenplaats aan, bijvoorbeeld voor de verkoop van kerstbomen of oliebollen? Dan vraagt u de vergunning vier weken voor plaatsing aan. Lukt dit niet? Neem dan contact met ons via het contactformulier. Kies in het contactformulier voor "Een andere vraag stellen - Vergunning en Handhaving".

Vaste standplaats

Wilt u op vaste dagen en tijden en op een vaste locatie een standplaats innemen om uw producten te verkopen? Dan heeft u een vaste standplaatsvergunning nodig. Een vaste standplaats heeft een maximaal aaneengesloten oppervlak van 18 vierkante meter en kan alleen ingenomen worden op de vastgestelde locaties.

Wilt u een vaste standplaats? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. Kies in het contactformulier voor "Een andere vraag stellen - Vergunning en Handhaving".

van Weedestraat

  • Van Weedestraat/hoek Dillenburglaan
  • Van Weedestraat/hoek F.C. Kuyperstraat

Honsbergen

  • Nabij Chinees restaurant

Winkelcentrum Overhees

  • Nabij de inrit vanaf de Di Lassostraat, op de stoep aangrenzend aan de parkeerplaats (tegenover Kornet 1 t/m 9)

Smitsweg

  • Hoek Weegbreestraat/Smitsweg

Winkelcentrum Soest-zuid

  • Halverwege de parkeerplaats

 

Kosten

Soort vergunning Kosten (euro)
Tijdelijke standplaats 90,85
Vaste standplaats 90,85