Woning huren in Soest

Alle beschikbare huurwoningen in Soest en Soesterberg worden op basis van inschrijftijd en loting verdeeld en toegewezen WoningNet Regio Eemvallei.

De verhouding is 80% op basis van inschrijftijd en 20% op basis van loting.

Na uw inschrijving op WoningNet Regio Eemvallei kunt u via dezelfde website reageren op de beschikbare woningen.

Sociale huurwoningen

Als u op zoek bent naar een woning, dan wilt u vaak het liefst zo snel mogelijk verhuizen. Maar er zijn meer mensen op zoek naar een woning in Soest en Soesterberg en soms moet u wat langer wachten. Voor een sociale huurwoning mag uw inkomen niet te hoog zijn.

Vrije sector huurwoning

Huren in de vrije sector betekent een woning huren boven de sociale huurgrens. Voor een vrije sector huurwoning komt u niet in aanmerking voor huurtoeslag. Inschrijven bij WoningNet Regio Eemvallei is ook niet nodig. De verhuurder kan zelf bepalen wie in aanmerking komt voor de woning. Een eigenaar van een vrijesectorhuurwoning kan verschillende eisen stellen aan huurders, zoals een bepaald inkomen.

Urgentieverklaring voor sociale huurwoningen

In sommige gevallen is het mogelijk om voorrang te krijgen op andere woningzoekenden, dit heet een urgentieverklaring. Het aantal woningen is beperkt. Daarom wordt alleen urgentie verleend in situaties waarin er echt geen andere oplossing is.