Woning huren in Soest

Alle beschikbare huurwoningen in Soest en Soesterberg worden op basis van inschrijftijd en loting verdeeld en toegewezen via WoningNet Regio Eemvallei.

De verhouding is 80% op basis van inschrijftijd en 20% op basis van loting.

Om te reageren op de sociale huurwoningen heeft u een inschrijving nodig bij WoningNet Regio Eemvallei.

Sociale huurwoningen

Als u op zoek bent naar een woning, dan wilt u vaak het liefst zo snel mogelijk verhuizen. Maar er zijn meer mensen op zoek naar een woning in Soest en Soesterberg en soms moet u wat langer wachten. Voor een sociale huurwoning mag uw inkomen niet te hoog zijn.

Vrije sector huurwoning

Huren in de vrije sector betekent een woning huren boven de sociale huurgrens. Voor een vrije sector huurwoning kunt u geen huurtoeslag krijgen. Inschrijven bij WoningNet Regio Eemvallei is ook niet nodig. De verhuurder bepaalt zelf wie in aanmerking komt voor de woning. Een eigenaar van een vrijesectorhuurwoning kan verschillende eisen stellen aan huurders, zoals een bepaald inkomen.

Voorrang op sociale huurwoning

In sommige gevallen geeft een woningcorporatie u voorrang. U vraagt hiervoor een urgentieverklaring aan. Het aantal woningen is beperkt. Daarom wordt alleen urgentie verleend in situaties waarin er echt geen andere oplossing is.

Rechten huurders

Hoogte huur berekenen

Juridisch advies en hulp

  • Rechtsbijstandverzekering
  • Juridisch loket (eerste advies gratis, procedures met advocaat met eigen bijdrage. Hoogte bijdrage afhankelijk van inkomen)