Samen Soesterberg verder versterken
Soesterberg is gegroeid en de cultuur en eigen identiteit zijn versterkt.
Wat willen we?
Inwoners bepalen samen de (in)richting van Soesterberg
Samen met de inwoners van Soesterberg blijven we praten over lopende projecten. De transformatie die met het Masterplan Soesterberg is ingezet maken we eerst af. Ook is er veel ruimte om nieuwe initiatieven in te dienen. Daarnaast betrekken we de inwoners van Soesterberg bij nieuwe ontwikkelingen zoals de toekomstige transitie van het gebied tussen Amersfoort en Soesterberg langs de Amersfoortsestraat.
We ontmoeten elkaar op 2 levendige centrumplekken
In 2040 is de Rademakerstraat een levendig centrum met winkels, horeca en andere publiekstrekkers. Op de rand van Soesterberg en de vliegbasis is ook levendige ontmoetingsplek. De pleisterplaats is daar een onderdeel van. De basisscholen zijn 'buurtknooppunten'. In het dorp zijn er in 2040 meer voorzieningen dan nu.
Soesterberg is goed bereikbaar, ook met het OV
In Soesterberg is er in 2040 dichtbij de Rademakerstraat een halte voor hoogwaardig openbaar vervoer. Soesterberg is daarmee verbonden met Utrecht en Amersfoort. Ook is er een lokale OV-verbinding met Station Den Dolder. We kunnen gemakkelijker reizen met het OV.
- De Amersfoortsestraat kent weinig of geen opstopping en files
- Vanaf de Amersfoortsestraat is het beeld groener dan nu
- Langs de Amersfoortsestraat zijn meer woningen en banen dan nu, er is ontwikkeld aan de achterzijde van de percelen.
Het verhaal van de Wegh der Weegen
In 2040 is de opzet van de Wegh der Weegen beter herkenbaar en wordt de historie doorleeft. De Wegh der Weegen is een kwaliteit van Soesterberg. Het is een project uit de 17de eeuw. De aanleg van een nieuwe verbindingsweg werd toen gecombineerd met nieuwbouw aan beide kanten. De historie van dat stukje Soesterberg is uniek.