Reclame plaatsen

Wilt u een reclamebord of een uithangbord aan uw bedrijfspand bevestigen? Of wijzigt u de bestaande reclame? Meestal heeft u hier geen vergunning voor nodig.

Als u niet alleen reclame, maar ook een bouwwerk plaatst, is een vergunning soms wel verplicht. Bijvoorbeeld bij het plaatsen van een zuil of het aanbrengen van een constructie aan de gevel.

Wilt u een bord plaatsen in het kader van een beroep of bedrijf aan huis dan gelden daarvoor vaak beperkingen voor de afmeting. Meestal is een klein bord, met een maximale oppervlakte van 0,5 m², voor de mededeling van het beroep, de openingstijden etc. toegestaan. Wilt u weten of dat bij u ook zo is? Kijkt u dan in het bestemmingsplan. In de regels van de woonbestemming vindt u ook de regels voor een beroep of bedrijf aan huis.

Hoe werkt het?

Als u zeker wilt weten of u een vergunning moet aanvragen, kunt u op het Omgevingsloket Online (OLO) een vergunningcheck doen. Heeft u toch nog vragen dan kunt u ook een afspraak maken op het gemeentehuis.

Heeft u een vergunning nodig?

Dan vraagt u dit aan bij het Omgevingsloket online.  Wij beslissen binnen acht weken na ontvangst van uw aanvraag. Deze termijn mag eenmaal verlengd worden. Omdat een aanvraag aan wettelijk geldende indieningsvereisten moet voldoen is het verstandig om de hulp van een deskundige in te roepen bij het doen van een aanvraag.