Bedrijventerreinen

In de gemeente Soest zijn drie bedrijventerreinen. In Soest de Soestdijkse Grachten. In Soesterberg aan de Richelleweg en aan het woonwerkterrein Soesterberg Noord. 

Het bedrijventerrein Soestdijkse Grachten heeft een totale oppervlakte van circa 100 hectare. Dankzij enkele bedrijfsverzamelgebouwen is de afgelopen jaren het aantal bedrijven sterk gestegen. Er zijn zo’n 440 bedrijven uit verschillende branches: automotive, metaal, handel, transport, grootschalige detailhandel en dienstverlening.

De Richelleweg is een hoogwaardig en duurzaam, gemengd bovenlokaal en regionaal terrein. Het terrein ligt in een groene, bosrijke omgeving in het hart van de Utrechtse Heuvelrug. Er zijn geen kavels meer beschikbaar.  

Het terrein is met de auto goed bereikbaar, het terrein ligt aan de afslag Soesterberg van de A28. Het is naar Utrecht als naar Amersfoort 15 minuten rijden. De centrale ligging in de regio is een belangrijke impuls voor de voornamelijk regionale bedrijven om voor deze locatie te kiezen. Naast grote bedrijfspanden op de Richelleweg zijn er kleinere bedrijfsverzamelunits. Een aantal bedrijven zijn van het woon- en werkterrein Soesterberg-Noord naar de Richelleweg gegaan.

Woon-werkterrein Soesterberg-Noord dateert uit de jaren 50, begin jaren 60. In 2008 is het terrein gedeeltelijk gerevitaliseerd. Er zijn ongeveer 90 bedrijven. Typerend is de aanwezigheid van circa 65 (bedrijfs)woningen. Daarom wordt het gebied gekarakteriseerd als woon- en werkterrein. Het heeft een bruto oppervlakte van 18 hectare. Het terrein grenst aan de noordkant van de voormalige vliegbasis Soesterberg. Soesterberg-Noord is een gemengd bedrijventerrein. 

Bedrijven Management Organisatie

De terreinen van Soest zijn voorzien van parkmanagement, uitgevoerd door Bedrijven Management Organisatie Soest (BMO Soest). Meer informatie vindt u op de website van Zakelijk Soest

Winkelgebieden

Wilt u een winkel beginnen of een kraam, marktwagen op de markt?

Meer informatie over de winkelgebieden en marktdagen kunt u vinden op de pagina winkelgebieden.