Terugblik Business Boost Soest 2023

Op 25 oktober 2023 vond Business Boost Soest 2023 plaats (voorheen ondernemerscongres Soest). Rondom het thema "AI in het MKB" had de gemeente samen met de Soester Zakenkring een inspirerend programma ontwikkeld.

Wethouder Karin Scholten opende de avond. In DoubleTree by Hilton Royal Parc in Soestduinen sprak zij een volle zaal met ruim 150 ondernemers toe over de rol van AI in lokale bedrijfsgemeenschappen zoals Soest en Soesterberg. Futurist Richard van Hooijdonk deed daar nog een schepje bovenop met een presentatie over technologische ontwikkelingen in de toekomst. En wat de impact ervan is op ons dagelijks leven en hoe bedrijven daarop kunnen inspelen. 

Onder leiding van Richard ging een panel, bestaande uit Karin Scholten, Iko Claassens (ONA Group) en Youp Stam (MediaTuig) een AI kansen- en bedreigingendiscussie aan met de ondernemers in de zaal.

Dit leverde inspiratie en mooie inzichten, zoals een van de bezoekers aan het congres: “De toekomst is nu! Dat werd vooral duidelijk gemaakt. Straks veranderen is te laat, de ontwikkelingen gaan ongekend snel en ondernemers van 40+ moeten een 'reset' van hun denk- en werkwijze overwegen.” Johanna Six - van der Werf, voorzitter Soester Zakenkring sloot het formele programma af, waarna er gelegenheid was tot napraten.