Lopende acties

Het hele jaar zijn er acties waar u gebruik van kunt maken.

Energiefonds Samen

Wilt u samen met uw buren energie besparen of duurzame energie opwekken? Door bijvoorbeeld samen zonnepanelen te installeren of spouwmuren te isoleren? Dan kunt u voor de organisatie en uitvoering van het energieproject subsidie aanvragen.

Soest zet 'm op 60

Een van de acties is de keteltemperatuur op 60 graden zetten of zelfs nog lager. Dit kan wel 60 euro per jaar aan stookkosten schelen en is binnen een minuut gebeurd. Soester Energie onderzoekt tijdens de winter of het lager zetten van de cv-temperatuur het wooncomfort beïnvloedt. Zij kijken daarbij onder andere naar type woning en of de woning al dan niet geïsoleerd is. Dan kan blijken dat voor de ene woning 70 graden het maximaal haalbare is en voor een andere woning wellicht 40 graden. 

Meedoen? Kijk voor meer informatie op de website van De Soester Energiecoöperatie.

Buurtenergiemeters

Bent u nieuwsgierig naar uw eigen energieverbruik in vergelijking met uw buurtgenoten? Woont u in Soesterberg, ’t Hart of Overhees? Doe mee met een buurtenergiemeter.

Hiermee krijgt u snel en makkelijk inzicht in uw stroom- en gasverbruik. U ontdekt uitschieters in energieverbruik en de kansen om energie te besparen. Met de buurtenergiemeter deelt u inzichten met uw buurtgenoten. Een online dashboard laat het stroom- en gasverbruik van buurtgenoten zien. De gegevens zijn anoniem.

Na een paar maanden gaan we in gesprek met elkaar over welke inzichten u hebt gekregen en welke energiebesparende maatregelen u kunt nemen.

Gezamenlijke inkoopactie

We organiseren meerdere keren per jaar een gezamenlijke inkoopactie. Daardoor kunt u bijvoorbeeld goedkoper isolatie of zonnepanelen aanschaffen. 

Zoek een bedrijf

Uw huis verduurzamen of isoleren? In 3 stappen vindt u via het Duurzaam Bouwloket een bedrijf.

  1. Zoek op basis van uw postcode naar de dichtstbijzijnde bedrijven bij u in de buurt!
  2. Selecteer het bedrijf waar u graag een offerte van wilt ontvangen. Wij zorgen dat jullie met elkaar in contact komen.
  3. Vraag een offerte op bij onze partners. Het Duurzaam Bouwloket geeft hierbij ondersteuning in het proces.
Zoek een bedrijf