Laag inkomen

Verdient u geen of weinig geld? En heeft u niet genoeg andere inkomsten om van te leven? Dan kunt u een bijstandsuitkering aanvragen via de website van Uitvoeringsorganisatie BBS.

Bijzondere bijstand

Heeft u een laag inkomen en moet u plotseling hoge kosten betalen? Dan komt u misschien in aanmerking voor een vergoeding via de bijzondere bijstand. De gemeente bepaalt of u hier recht op heeft. Hierbij kijkt de gemeente naar uw individuele omstandigheden en financiĆ«le situatie. Wilt u bijzondere bijstand aanvragen? Dan doet u dit via de website van Uitvoeringsorganisatie BBS

Inkomensondersteunende regelingen

Moet u rondkomen van een minimuminkomen? Dan heeft u mogelijk recht op extra vergoedingen. Dit worden inkomensondersteunende regelingen genoemd. Een inkomen op of rond het bijstandsniveau wordt als minimuminkomen gezien.

U kunt op de website van de Uitvoeringsorganisatie BBS alle informatie vinden over de inkomensondersteunende regelingen, zoals:

  • Collectieve zorgverzekering
  • Individuele inkomenstoeslag
  • Toeslagen van de Belastingdienst

Stichting Leergeld

Stichting Leergeld Soest-Baarn laat alle kinderen meedoen. De stichting betaalt deelname aan schoolactiviteiten of spullen die nodig zijn voor het leren. Zodat kinderen gewoon meedoen met hun klasgenoten.

Lees meer over het aanvragen op de website van Stichting Leergeld.

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Het Jeugdfonds is bedoeld voor kinderen die het thuis niet breed hebben. Het fonds betaalt de kosten die nodig zijn om kinderen van 0 tot 18 jaar te kunnen laten sporten. Lees meer over deze regeling: Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van de regelingen of het invullen van formulieren? 

Neem contact op met ons inlooppunt Geld op Orde Soest via 035-609 92 79. Medewerkers zitten klaar om u te helpen bij het aanvragen van de regelingen.