Groenrenovatieplan

De kwaliteit van onze groene omgeving is erg belangrijk. Groen maakt mensen gelukkig, het geeft ons een gezond gevoel. Als gemeente zetten we ons in voor duurzaam groenbeheer. Hiermee verhogen we de kwaliteit van het openbaar groen. Dat geeft u als inwoner een fijne omgeving om te wonen en te leven.

Groenrenovatieplan 2021-2030

Het onderhouden van openbaar groen is een taak van de gemeente. Een onderdeel daarvan zijn groenrenovaties. Bomen en beplanting van slechte kwaliteit vervangen we. Na het opknappen (renoveren) is het groen weer veilig en heeft (weer) kwaliteit. De aanpak van onze groenrenovaties omschrijven we in een groenrenovatieplan. Het Groenrenovatieplan (pdf, 0.95 MB) is een meerjarig plan van 2021 tot 2030.

Waarom groen renoveren?

Op tijd vervangen van beplanting en bomen houdt het groen beheerbaar en zorgt voor betaalbaar onderhoud. Ook voorkomen we dat we in één keer veel bomen verliezen of dat plantvakken kaal worden. Bij vernieuwing kunnen we ook kansen gebruiken om de biodiversiteit en klimaatbestendigheid groter te maken.

Wat betekent dit voor uw buurt?

We pakken de groenrenovaties per gebied aan. Van elke buurt in onze gemeente weten we wat de groenkwaliteit is. We starten met de groenrenovaties in de gebieden waar de groenkwaliteit het slechtste is. Als het kan en nodig is combineren we de groenrenovaties met ander onderhoud in de openbare ruimte. Bijvoorbeeld riool- en/of wegenonderhoud.

Meer informatie?

Heeft u nog vragen of opmerkingen? Of heeft u moeite om de pdf-bestanden te lezen of te begrijpen? Neem dan contact op met Debby van den Herik. 

U kunt haar het beste bereiken via postbus2000@soest.nl t.a.v. Debby van den Herik of bel op werkdagen tussen 08.30 en 12.30 naar 035-609 34 11.

Naar het overzicht