Evenementenvergunning aanvragen

Organiseert u een evenement, bijvoorbeeld een braderie, kermis of festival? Dan heeft u een evenementenvergunning nodig.

Voor sommige kleinere evenementen is een melding voldoende.

Een klein evenement is een straatfeest, een buurtbarbecue, een kleedjesmarkt in de openlucht, georganiseerd door een instelling zonder winstoogmerk, of een wedstrijd (inclusief een sponsorloop) op één dag.

Voorwaarden voor een melding

  • Er zijn niet meer dan 150 personen aanwezig
  • Het evenement vindt plaats op:
    • maandag tot en met donderdag van 09.00 uur tot 18.00 uur
    • vrijdag en zaterdag van 09.00 uur tot 24.00 uur
    • zondag van 13.00 uur tot 23.00 uur
  • U plaatst geen objecten die groter zijn dan 25 vierkante meter per object
  • U draait geen muziek anders dan normaal of huiselijk gebruik
  • Het evenement vindt niet plaats op de openbare weg of parkeerplaats of vormt op andere wijze een belemmering voor het verkeer
  • Het evenement is geen tocht of wedstrijd in of door een natuurgebied
  • Moet de rijbaan, (brom)fietspad, trottoir of parkeerplaats worden afgesloten? Dan moet een tijdelijk verkeersbesluit worden genomen. Dit mag alleen als dit niet plaatsvindt op de hoofdwegenstructuur, de uitvalsroutes voor de brandweer, één of meerdere busroutes en de door het college aan te wijzen (natuur-)gebieden
  • Er wordt zo nodig gebruikgemaakt van gecertificeerde verkeersregelaars
  • Een melding zonder straatafsluiting moet 7 werkdagen voorafgaand aan het evenement worden ingediend. Is er wel een straatafsluiting nodig, dan moet de melding minimaal 6 weken van tevoren worden aangevraagd

Voorwaarden voor een vergunning

  • In alle andere situaties moet u een evenementenvergunning aanvragen.
  • Een vergunning vraagt u minimaal 16 weken van tevoren aan.

Klein evenement melden

Een klein evenement melden doet u online met uw DigiD. Bent u een (horeca)ondernemer, stichting of vereniging en heeft u eHerkenning? Gebruik dan eHerkenning om in te loggen.

Inloggen met DigiD Melding klein evenement Inloggen met eHerkenning Niveau 2+ Melding klein evenement

Evenementenvergunning aanvragen

Een evenementenvergunning aanvragen doet u online met uw DigiD. Bent u een (horeca)ondernemer, stichting of vereniging en heeft u eHerkenning? Gebruik dan eHerkenning om in te loggen.

Inloggen met DigiD Evenementenvergunning Inloggen met eHerkenning Niveau 2+ Evenementenvergunning

Kosten

Melding klein evenement of vergunning Kosten (euro)
Melding klein evenement Geen kosten
Vergunning klein evenement 44,55
Vergunning groot evenement Afhankelijk van de benodigde vergunningen

Dranghekken huren

Het is mogelijk bij de gemeente dranghekken te huren voor uw evenement. Bij uw online aanvraag voor de vergunning kunt u dit gelijk aangeven. 

Kosten
Dranghekken huren Kosten (euro, exclusief btw)
Dranghek per stuk 1,13
Halen en brengen 72,60

Wat is er te doen in Soest? Bekijk het overzicht van de evenementen die wij dit jaar verwachten.

Wat de lucht in gaat, komt ook weer naar beneden. Wij raden daarom het oplaten van ballonnen (latexballonnen, herdenkingsballonnen, gelukslampionnen en wensballonnen) sterk af.

Ballonnen kunnen schade toebrengen aan de natuur. Er ontstaat zwerfafval en dieren kunnen verstrikt raken in de linten. Ook kunnen ballonresten de maag en darmen van dieren verstoppen. Biologisch afbreekbare ballonnen zijn geen oplossing, omdat het latex niet snel genoeg afbreekt.

Om een huwelijk, evenement of andere bijzondere gelegenheid feestelijk te omlijsten zijn er goede en leuke alternatieven voor het oplaten van ballonnen. Bijvoorbeeld bellenblazen, vliegers oplaten of wenslinten om een boom plaatsen. Meer informatie en alternatieven zijn te vinden op de website www.dieballongaatnietop.nl.

Wekelijks publiceert de gemeente openbare bekendmakingen van onder meer vergunningen, ontheffingen, verkeersbesluiten en verordeningen.